Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Napisy w programach TV

(Temat utworzony: 06-12-2021 09:37 PM)
7617 Wyświetlenia
higin7
Journeyman
Opcje

TV QE50Q80A W większości polskich programów są emitowane napisy. Wyłączam napisy w menu napisów , a po zmianie kanału napisy znowu są włączone. Jest to bardzo irytujące. Tym bardziej, że wyświetlane są na czarnym tle i zasłaniają dosyć dużą powierzchnię ekranu. Ustawiłem również przezroczyste tło ale napisy i tak pokazują się na czarnym.

2 Rozwiązania

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@higin7 Jeśli chodzi o napisy to nic nie zrobisz . Aby było można skorzystać  edycji nr kanału i Import-Eksport  to musisz wejść nadawanie->automatyczne strojenie-kablowa->wybór operatora->pozostałe-tryb wyszuk->pełne.

Napisy w UE55NU8002

https://eu.community.samsung.com/t5/telewizory/napisy-w-ue55nu8002/m-p/1121953

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

Rozwiązanie
higin7
Journeyman
Opcje

Rozwiązałem problem.

Reset ustawień i od nowa Kraj-Czechy

Język-Polski

Dostawca- inne

skanowanie-pełne

i poleciało odblokowały się opcje edycji nr kanału i transferu listy kanałów.

Programem ChanSort poustawiane według upodobań i wgrane do TV. Dzięki za poradę

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

0 Like
7 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@higin7  Nie napisałeś czy korzystasz TV na ziemnej czy kablówki?

higin7
Journeyman
Opcje

Kablówka UPC bez dekodera z modułem Media Moduł SmarCam-CL+.

Wczoraj wyłączyłem napisy kolejny raz i przestały się włączać.

Ogólnie TV OK Ale brakuje mi funkcji edycji nr kanału i Import-Eksport listy kanałów.

Poza tym wyłączanie czasowe jest głęboko w menu i trzeba się naklikać pilotem aby się tam dostać.

0 Like
Rozwiązanie
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@higin7 Jeśli chodzi o napisy to nic nie zrobisz . Aby było można skorzystać  edycji nr kanału i Import-Eksport  to musisz wejść nadawanie->automatyczne strojenie-kablowa->wybór operatora->pozostałe-tryb wyszuk->pełne.

Napisy w UE55NU8002

https://eu.community.samsung.com/t5/telewizory/napisy-w-ue55nu8002/m-p/1121953

MagdaB
Expert
Opcje

Cześć @higin7 :smiling-face: Edycję kanałów blokuje karta CI. Niestety tak się czasami dzieje i nie jest to kwestia telewizora 😞

higin7
Journeyman
Opcje

W TV UE40D6000 i UE37C5000 Karta ani w jednym ani w drugim nie blokowała, co więcej była opcja wyboru sposobu programowania  Sieć lub pełne a tu tylko sieć -szybkie. Był tam problem z polskimi znakami z upc ale po ustawieniu kraju na Czechy problem znikał. Mogłem poustawiać kanały według upodobań, wyeksportować listę na pena i zaimportować do drugiego TV. Programista, który pisał oprogramowanie musiał się pewnie bardzo natrudzić żeby tak skomplikować obsługę użytkownikowi. Niektóre opcje są bardzo głęboko w menu (Wyłącznik czasowy), że zanim tam się dostanę to tak się rozbudzę, że nie mogę potem usnąć.

Dzięki za poradę.

0 Like
Misiunia
First Poster
Opcje
Być może telewizor ma hu taka finkcje dla niepełnosprawnych skoro napisy są cały czas. Miałam tak w lg. Wiem jak to jest.
0 Like
Rozwiązanie
higin7
Journeyman
Opcje

Rozwiązałem problem.

Reset ustawień i od nowa Kraj-Czechy

Język-Polski

Dostawca- inne

skanowanie-pełne

i poleciało odblokowały się opcje edycji nr kanału i transferu listy kanałów.

Programem ChanSort poustawiane według upodobań i wgrane do TV. Dzięki za poradę

0 Like