Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Nagrywanie programów a DRM

(Temat utworzony: 30-04-2017 10:24 PM)
4314 Wyświetlenia

Też mam ten problem

Piko71
Explorer
Opcje

Hi,

Mam TV Serii 9000 i nagrywam na dysku WD MyPasport 500 Gb. Nagle jeden z nagranych programów z kanału TVP Kultura (Tanie Dranie) nie daje się odtworzyć!? Informacja mówi, że program jest chroniony przez DRW!

O co chodzi, przecież był nagrywany na tym samym telewizorze i inne programy z tego kanału sa odtwarzane bez problemu. Proszę o pomoc w rozwiazaniu problemu!

Piko71

0 Like
3 Odpowiedzi
WolF
Voyager
Opcje
Elo,
Może masz źle sformatowany dysk, przynajmniej wygląda to na jakiś problem z dyskiem.
Spróbój podłączyć jakiś inny dysk albo pendrive i nagrać program.
0 Like
Piko71
Explorer
Opcje

Dzięki za chęć pomocy ale tak jak napisałem "... był nagrywany na tym samym telewizorze i inne programy z tego kanału sa  odtwarzane bez problemu. Proszę o pomoc w rozwiazaniu problemu!..." Więc to nie ma nic wspólnego z dyskiem, moim zdaniem.

0 Like
DamianT
Pioneer
Opcje
Hej @Piko71

Komunikat, który się u Ciebie pojawia świadczy o tym, że sygnał, który został nagrany, został "zaszyfrowany" przez operatora wybranego kanału. Taka sytuacja może mieć miejsce, jeżeli właściciele stacji telewizyjnych umieszczą w metadanych (cyfrowych informacjach o kanale/programie) programu informacje na temat okresu, w jakim może być odtwarzany plik, po wykonaniu nagrania.

Blokada DRM oznacza, że "data ważności" pliku upłynęła i obecnie jest on zablokowany prawami autorskimi nadawcy.

Informacje na temat DRM możesz odnaleźć pod linkiem:

https://pl.wikipedia.org/wiki/Zarz%C4%85dzanie_prawami_cyfrowymi
0 Like