Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Migająca matryca ue55ku6450

(Temat utworzony: 17-04-2017 12:37 PM)
9317 Wyświetlenia
choodinho
First Poster
Opcje

Witam , w styczniu zakupiłem tv samsung ue55ku6450. Mam problem , co jakiś czas dzieje się coś z matryca ( Ok .7 razy od czasu kupienia tv). Po parokrotnym wyłączeniu tv problem znika ale za jakiś czas znowu się pojawi. Nagrałem 2 filmiki obrazujące usterkę; moje pytanie brzmi. Czy serwis uzna reklamacje mimo tego ze tv może u nich działać normalnie ale filmik pokazuje coś innego ?     https://youtu.be/Ac4hHA7vIwo           https://youtu.be/diKLwTP0Xco   

0 Like
12 Odpowiedzi
MichałL
Pathfinder
Opcje

Hej @choodinho

Filmiki, które przesłałeś pokazują obraz z konsoli, pytanie czy taki problem występuje podczas oglądania TV naziemnej, czy też z Smarthuba np. Youtube? Jeśli nie to wtedy polecam wymienić kabel HDMI lub podłącz inne urządzenie po HDMI, jeśli tak to wykonaj aktualizację w Menu>Pomoc Techniczna>Aktualizacja oprogramowania>Akt. teraz po czym wykonaj reset odbiornika bez urządzeń zewnętrznych w Menu>Pomoc Techniczna>Diagnostyka>Resetuj. Gdyby te czynności nie przyniosły efektu to dzwoń na infolinię w celu zgłoszenia telewizora do serwisu pod numerem 801 172 678 lub 22 607 93 33.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, zaakceptuj ją jako rozwiązanie albo kliknij kudo!
0 Like
Maledivy123
Navigator
Opcje
Witam. Dzisiaj włączając telewizor coś takiego mnie przywitało (załączone wideo)

Miganie objawia się wszędzie, netflix, menu, programy typu Polsat itd. Jakieś porady?
Zauważyłem również że najczęściej miganie pojawią się jak na ekranie jest dużo koloru czarnego.
Bo to nie jest tak że Miganie jest ciągłe. Pomaga trochę i potem jest dobrze póki nie pojawi się dużo koloru czarnego lub ciemnego
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Maledivy123  Obawiam się że będziesz musiał zgłosić problem do Samsunga telefonicznie 22 607 93 33 lub email

Kontakt z nami
https://www.samsung.com/pl/support/contact/

Jak na razie twój załączony film nie jest dostępny czekamy na zatwierdzenie

Maledivy123
Navigator
Opcje
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Maledivy123  Tak jak napisał wcześniej pozostaje Ci serwis nie jest to normalne zachowanie.

Z poziomu forum nikt Ci nie naprawi TV.

Maledivy123
Navigator
Opcje
Rozumiem. Dziękuję bardzo za odpowiedź :smiling-face:
0 Like
KoLoLoLo
Helping Hand
Opcje

Posiadam od kilku dni QE65Q80BATXXH. Niestety od samego początku jakoś dziwnie się zachowuje. 

Zaczęło się od nie poprawnego reagowania na pilota, wciskałem np przycisk w prawo to nie reagował TV i nic się nie działo. Po kilku sekundach następowała reakcja albo wcale.

Pomyślałem że może to kwestia że na początku dużo rzeczy się aktualizuje i temu mogą być takie zacięcia w reakcji na pilota.

Wczoraj doszła kolejna rzecz na ekranie pojawiły się jakieś paski gdy korzystałem z przeglądarki.

TV też sam z siebie zaliczył restart.

Zbyt wiele bolączek jak na nowy TV.

Jak myślicie zgałaszać reklamację urządzenia mając takie usterki już na początku?

#K#O#L#O#L#O#L#O#
0 Like
blacha21
Samsung Members Star ★
Opcje
Tak, na twoim miejscu zgłosiłbym urządzenie do serwisu :smiling-face:
KoLoLoLo
Helping Hand
Opcje

Mam mieć za chwilę pomoc zdalną zobaczymy co powiedzą.

Ale mimo wszystko dobrze nie wróży jak na takie objawy już na starcie.

#K#O#L#O#L#O#L#O#
0 Like