Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Konfiguracja pilota uniwersalnego z dekoderem TVIP S-Box V. 605

(Temat utworzony: 17-07-2020 08:43 PM)
15000 Wyświetlenia
mamkorbe
First Poster
Opcje

Witam, jakiego dostawce należy wybrać w celu połączenia dekodera TVIP model jak w temacie z pilotem smart samsung. Dostawca lokalny i nie ma go na liście. Dodam że wszystko działało, do momentu odłączenia dekodera z prądu. Sam robiłem pierwszą konfigurację i przyznam że miałem z tym problem ale ostatecznie używałem jednego pilota do obu urządzeń. 

Dołączam zdjęcia :15950113147278051693648039708387.jpg

15950113710591697111088877578955.jpg

Z góry dziękuję za pomoc. 

0 Like
32 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Usuń urządzenie z konfiguracji lub zrób reset TV.

0 Like
mamkorbe
First Poster
Opcje

Urządzenie usunięte, ale dalej nie wiem jakiego usługodawcę mam wybrać skoro nie ma go na liście. Infolinia nie jest w stanie pomóc. 

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@mamkorbe  Można wyszukać po marce i modelu na tablice znamionowej masz napisane na dekoderze 

https://eu.community.samsung.com/t5/telewizory/po%C5%82%C4%85czenie-tv-samsung-qe65q67rat-z-pilotem-...

0 Like
mamkorbe
First Poster
Opcje

Owszem można wyszukać po marce ale wcześniej należy podać usługodawcę, mojego niestety nie znajduje. Myślę że znając innego operatora który będzie na liście i wykorzystuje takie dekodery, było by łatwiej. Poniżej zdjęcie dekodera :15950822570507614704728695148591.jpg

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@mamkorbe Jedynie co znalazłem w sieci https://naszasiec.net/telewizja/dekodery/

mamkorbe
First Poster
Opcje

Dzięki, też to znalazłem, ale niestety nie znajduje. Mój dostawca to ETTH. 

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@mamkorbe  To nie jest żaden dostawca popularny współpracujący z Samsungiem. 

0 Like
mamkorbe
First Poster
Opcje

Zgadza się, ale dekoder TVIP jest popularny na całym świecie, więc Samsung zapewne wspopracuje z którymś z dostawców korzystających z dego dekodera. W końcu miałem skonfigurowane i działało, niestety nie pamiętam co wcześniej wybrałem. Dzięki za pomoc. Jak znajdę rozwiązanie podrzuce je do tej dyskusji. 

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Napisałem, Ci wcześniej, żebyś resetował, TV do ustawień fabrycznych po tym sam TV wykryje urządzenia podłączone do TV i przeprowadzi konfiguracje. Dla Samsunga są największymi dostawcami jak Orange, UPC, NC+, Cyfrowy Polsat VECTRA.

0 Like