24-05-2019 02:44 PM – ostatnio edytowany 10-06-2019 11:41 AM przez MonikaGS
Cześć!
Pewnie do wielu z Was doszła już informacja o nowości w naszych telewizorach, którą jest aplikacja AppleTv. Telewizory, które zostały wyprodukowane w 2018 roku i później (nie dotyczy wszystkich modeli) otrzymają aktualizację, dzięki której będzie możliwość korzystania z tej funkcji.
Modele objęte aktualizacją znajdziecie tutaj >> KLIK <<
Zacznijmy od wyjaśnienia czym jest AppleTv?
AppleTv jest to aplikacja, która umożliwia wykupienie lub odpłatne wypożyczenie filmów na tej platformie.
W praktyce wygląda to następująco. Uruchomiam telewizor, a na pasku aplikacji wybieram AppleTv.
Kolejnym krokiem jest uruchomienie tej aplikacji. Wyskoczy powitanie oraz możliwość wyboru fimów do wypożyczenia.
Wybieram materał, który mnie interesuje. Po zatwierdzeniu pojawi się okno z możliwością wypożyczenia albo wykupienia filmu.
Wystarczy zaznaczyć opcje płatności, która nam odpowiada. Do wyboru mam wykupienie filmu lub wypożyczenie. Gdy już dokonam wyboru przechodzę do logowania do konta Icloud.
Możemy zalogować się przy użyciu urządzenia mobilnego lub bezpośrednio na telewizorze.
Uruchomienie usługi wymaga posiadania konta Apple. Jeśli wcześniej nie mieliśmy założonego konta, to należy je utworzyć i podpiąć do niego kartę płatniczą. Bez tego nie będziemy mogli wypożyczać i kupować filmów.
Po wykonaniu wymienionych kroków wystarczy podać hasło do konta iTunes. Jeśli mamy podpiętą aktywną kartę płatniczą, to program uruchomi płatność i możemy cieszyć się zakupem.
Dajcie koniecznie znać jak u Was sprawdza się AppleTv oraz jakie filmy polecacie wykupić
27-05-2019 08:17 AM
Mamy tu jakiegoś posiadacza urządzenia z jabłuszkiem? Jestem ciekawa opinii.
27-05-2019 11:56 AM
10-06-2019 03:12 PM
@StaszekM, udało się sprawdzić działanie AppleTV na telewizorze Samsung? Jestem ciekawy jak to się sprawuje.
11-06-2019 01:42 PM
Jeszcze nie miałem okazji, jestem jednak przekonany, że aplikacja działa świetnie.
Ktoś może się podzielić wrażeniami ?
24-06-2019 08:15 PM
Aplikacja działa nieźle. Mam Q90R oraz soundbar HW-Q80R. 4k jest, HDR10 jest. Paktycznie wszystko jest po polsku (napisy albo polski lektor) z małymi wyjątkami. Ceny przyzwoite. Jedyny i największy jak na razie dla mnie minus to brak obsługi DD+ ATMOS (o pełnym DD ATMOS 7.1 też można oczywiście zapomnieć z braku eARC w TV). Mam nadzieję, że wkrótce to się zmieni. Aha, no i są jedynie filmy (lub koncerty) a nie ma żadnych seriali (ale to chyba dotyczy jedynie Polski).
05-08-2019 10:21 AM
Dlaczego nie ma apple TV na telewizorach starszych z systemem Tizen?? Mam TV sprzed dwóch lat model MU i juz nie ma Apple TV. Wygląda na to że nie opłaca się kupowac telewizorów Samsung bo by trzeba je zmieniać co 2 lata. NA LG z androidem zapewne tego problemu nie będzie. Tak więc więcej nie kupie samsunga bo ewidentnie nie liczy sie z klientami.
06-08-2019 02:17 PM – ostatnio edytowany 09-09-2019 03:39 PM przez MonikaGS
firma Samsung wprowadziła możliwość korzystania z AppleTv w wybranych modelach z roku 2018 i we wszystkich modelach z 2019. Niestety Twój telewizor został wyprodukowany w 2017, w związku z czym nie zostanie ta opcja wprowadzona. Jeśli chcesz sprawdzić, na jakich modelach aplikacja jest obsługiwana zachęcam, abyś zajrzał tutaj: KLIK.
06-08-2019 07:12 PM
07-08-2019 10:09 AM – ostatnio edytowany 09-09-2019 03:40 PM przez MonikaGS