Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Gwarancja na telewizor Samsung - wszystko co musisz widzieć

(Temat utworzony: 05-07-2019 10:46 PM)
88165 Wyświetlenia
MagdaB
Expert
Opcje

Cześć!

W tym poradniku udzielę wskazówek jak szybko i sprawnie zgłosić telewizor do naprawy w ramach gwarancji.

Okres standardowej gwarancji producenta na telewizory obejmuje 24 miesiące licząc od daty zakupu. W karcie gwarancyjnej podany jest również termin 36 miesięcy, dotyczy on tylko monitorów.

Naprawa gwarancyjna telewizorów odbywa się na zasadzie Door to Door.  W celu złożenia zgłoszenia należy skontaktować się z Konsultantem Samsung w dowolny sposób, czyli telefon, live czat formularz zgłoszeniowy: https://www.samsung.com/pl/support/contact/. Jeżeli wybierzecie rozmowę telefoniczną lub live czat ważne, aby być w pobliżu telewizora. Dzięki temu Konsultant od razu przeprowadzi diagnostykę sprzętu i w razie potrzeby umówi serwis.

Zanim wykręcisz numer naszej infolinii przygotuj takie informacje jak:

1)    Model kod oraz numer seryjny telewizora – dane odnajdziesz na tablice znamionowej telewizora, która znajduje się z tyłu urządzenia oraz w jego menu:
(Ustawienia – Pomoc Techniczna – O telewizorze/Kontakt z firmą Samsung). Polecam artykuł @StaszekM

„Informacje o telewizorze – gdzie znaleźć?”:
https://eu.community.samsung.com/t5/Telewizory/Informacje-o-telewizorze-gdzie-znale%C5%BA%C4%87/td-p...

2)     Datę zakupu urządzenia

Jedynym dokumentem jaki będzie potrzebny do zgłoszenia naprawy jest dowód zakupu (faktura lub paragon).

Co z telewizorami z dystrybucji UE?

Telewizory z dystrybucji zagranicznej, czyli kupione lub pochodzące z rynku Unii Europejskiej objęte są gwarancją. Sposób zgłoszenia naprawy niczym się nie różni. Produkty z rynku zagranicznego są serwisowane w ramach naprawy bezpłatnej, natomiast występują pewne ograniczenia:

- wymiania sprzętu na nowy oraz zwrotu gotówki za zakup nie jest możliwa,

- serwis może odmówić naprawy np. ze względu na brak dostępności części, wtedy pozostaje kontakt ze sprzedawcą.

Gwarancja na Pilot:

Nieodłącznym akcesorium telewizora jest pilot, który również jest objęty 24 miesięcznym okresem bezpłatnej naprawy gwarancyjnej. Aby zgłosić pilot do naprawy, wystarczy podobnie jak w przypadku telewizora skontaktować się z Konsultantem firmy Samsung. Analogicznie będzie potrzebny kod modelu telewizora, numer seryjny oraz data zakupu urządzenia. 

81 Odpowiedzi
benitoo
Student
Opcje
Witam serdecznie, mam szybkie pytanko, mianowicie może ktoś z Was miał wymienianą matrycę na nową we własnym domu i mógłby się dodatkowo wypowiedzieć jak wyglądała ona po wyjęciu z kartonu bo moja to nowa na pewno nie była.. raz że nie było folii zabezpieczającej front panelu, a dwa że naklejki "z tyłu" były zdrapane bardzo niechlujnie śrubokrętem, a taka z numerem seryjnym jakby zostala przeklejona (pewnie kluczowa dla dokumentacji gwarancyjnej). Na moje szczęście podświetlenie działało tylko na 2/3 szerokości i wróciliśmy do mojej oryginalnej. Samsung z dwóch źródeł informował mnie ze usługi gwarancyjne są wykonywane tylko na nowych podzespołach i powinien być zabezpieczony chociażby właśnie od frontu folia jak przy zakupie nowego tv. Myślicie że Pan serwisant chciał sobie przykroić nowy panel, a mi wcisnąć z odzysku ?
Pozdrawiam serdecznie i dziękuję za odpowiedzi.

image

image

Ps. Na zdjęciach właśnie ta "nowa" matryca :smiling-face: 
0 Like
Wodi1
Voyager
Opcje
U mnie była folia zabezpieczającą. Panel napewno był nowy. Widać że ktoś chciał cie oszukać
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@benitoo  Witam 

W tej sprawie najlepiej kontaktować się bezpośrednio z Samsungiem

https://www.samsung.com/pl/contact-us/ 

Piksol
Explorer
Opcje

@benitoo w ogóle to pytałeś serwisanta o ten temat? 

benitoo
Student
Opcje
Tak, coś mi próbował jakiś glupot nawciskac, że może wróciło na początek produkcji bo miało skazę itd itd. Nawet nie chciało mi się tego słuchać.
0 Like
irasc
First Poster
Opcje
Obsługa klienta, to dramat. Tv zgasł i czekam już 2 ttg. I nic. Trzy monity do supportu i dalej cisza. Tv za 12kpln a obsługa posprzedażna katastrofa.
0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@irasc, w jaki sposób kontaktowałeś się ze wsparciem technicznym? Nie dostałeś w ogóle żadnej odpowiedzi?

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

0 Like
Patryk1903
First Poster
Opcje
Witam. Rowno rok temu serwis wymienił mi panel wyświetlający obraz. Po roku tv znów obraz się nie pojawia. Czy jest możliwość aby samsung zwrócił mi pieniądze za zakup tv?
0 Like
MagdaB
Expert
Opcje

Cześć @Patryk1903 :smiling-face: Odpowiedź na Twoje pytania nie jest prosta. Ciężko Cię zapewnić o możliwościach, jak nie wiemy, czy zlecenie naprawy telewizora było realizowane z rękojmi, czy gwarancji itd. Jeżeli chcesz wiedzieć jakie masz możliwości, skontaktuj się z infolinią Samsung  tel: 801 172 678 (pon.-pt. 8-20, sob. 9-17).  Do rozmowy warto przygotować kod modelu oraz numer seryjny urządzenia. Tylko tam otrzymasz rzetelne informacje, a nie przypuszczenia. 

Members_lGel0cc
First Poster
Opcje

W zakupionym w 2019 roku model flagowca QE55Q8FNATXXH po niespełna czterech miesiącach eksploatacji zepsuła się matryca. W ramach gwarancji wymieniona w naprawie domowej nowa matryca wytrzymała rozwarstwiła się po 5 latach użytkowania telewizora. Jak na jakość Samsunga to chyba zbyt krótko. Mój stary odbiornik konkurencyjnej firmy działa do dnia dzisiejszego bez oznak najmniejszego zmęczenia od blisko 20 lat. Mam nadzieję, że opisana sytuacja pozwoli niezdecydowanym na podjęcie właściwych decyzji przy zakupie telewizora Samsung.tv.jpg

0 Like