Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Głupota nowego systemu bezpieczeństwa w Telewizorach Samsung

(Temat utworzony: 03-10-2021 09:34 PM)
430 Wyświetlenia
Dogiś
Pioneer
Opcje

Samsung teraz dołożył do pieca w negatywnym sensie. Ja naprawde nie rozumiem poco jest coś takiego

Ale o co chodzi? 
Chodzi o to że Samsung do Najnowszych telewizorach dodał system bezpieczeństwa który blokuje telewizor jesli system wykryje że np. jest w innym miejscu czy coś 
Na szczęście jesteśmy w stanie napisać do samsunga żeby nam odblokowali telewizor ale jest haczyk. jeżeli nie posiadamy dowodu zakupu/paragonu. Telewizornie zostanie odblokowany 
Nie rozumiem poco coś takiego jest ja rozumiem bezpieczeństwo przede wszystkim ale jeżeli ktoś kupił nowy telewizor, paragon wywalił do kosza a dowód zakupu zgubił to jesteśmy w niekorzystnej sytuacji, i pozostaje kupić inny telewizor
W taki sposób sam Samsung robi sobie problemy
A jeżeli ktos taki telewizor kupuje z dajmy na to giełdy gdzie rzadko jest kasa fiskalna z Paragonem oraz dostanie tam dowodu zakupu graniczy z cudem to jesteśmy jeszcze bardziej w niekomfortowej sytuacji

Moim zdaniem takie coś nie powinno mieć miejsca i polecam to usunąć.

Nie traktujcie tego posta jako obraza dla Samsunga, Poprostu tutaj wyrażam swoją opinie która jest w pełni subiektywna

Bo aktualnie złodzieje musieli by być całkowicie nienormalni żeby ukradali 50 kg telewizor

Moim zdaniem wydaje mi sie że powinno sie zwrócić uwage na realne zagrożenia związne z telewizorem np. że hackerom uda sie napisać wirusa pod telewizor co jest trudne, ale możliwe

Narka 
6 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje
0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@Dogiś, chyba wiem, o co Ci chodzi: https://cyberdefence24.pl/samsung-walczy-ze-zlodziejami-bedzie-zdalnie-blokowal-dostep-do-skradziony... 

NA razie to jest tylko w RPA z podanych w artykule powodów, które stanowią realne zagrożenie, a nie tak, jak piszesz.

Uwierz mi, jest odwrotnie, żaden hacker nie będzie chciał pisać wirusa na Tizena, bo to jest nieopłacalne, skoro jest Windows i konta w mediach społecznościowych ze słabym hasłem. To już się opłaca, bo jest łatwiejsze w "hackowaniu". Czas to pieniądz i hackerzy również o tym wiedzą. :smiling-face:

Co do paragonu, to to już problem każdego z osobna, że kupuje TV na randomowej giełdzie bez paragonu lub wyrzuca dowód zakupu od razu po nabyciu urządzenia, bowiem jest on niezbędny do uznania gwarancji, która liczy się na podstawie daty zakupu nabitej na paragonie.

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

Dogiś
Pioneer
Opcje
No na razie, ale potem to będzie też w Europie. Jakby wiesz, tutaj nie opisałem całej sytuacji ponieważ tak naprawdę nie posiadałem całej wiedzy, Nie wiedziałem że jest to na razie na Terenie RPA
0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@Dogiś, polecam najpierw robić rekonesans, sporo ciekawych rzeczy można znaleźć. 😉

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

0 Like
Arrow2525
Explorer
Opcje
Być może w RPA sytuacja wewnętrzna kraju lub kulturowa tego wymaga.
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Jak dla mnie jest bardzo dobry pomysł ze strony Samsunga i jestem za jego wprowadzeniem.