Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Co zrobić z pudłem po telewizorze?

(Temat utworzony: 06-04-2020 05:05 PM)
9782 Wyświetlenia
RobertK2
Student
Opcje

Witam, jak w temacie, TV kupiony w lipcu 2017r. Model to Samsung UE43MU6172. Czy w związku z upływem już prawie 3 lat mogę pozbyć się pudła po nim?

Dziękuję za wszystkie odpowiedzi. 

0 Like
6 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@RobertK2  Witaj.

Najlepiej trzymać pudło po telewizorze. W przypadku gdyby musiał pojechać do serwisu (czego nie życzę) to będzie w co go spakowac żeby nie uległ uszkodzeniu podczas transportu.

RadekK
Hotshot
Opcje

Ach, gdyby to był UHD to trzymać przed drzwiami, co by sąsiedzi wiedzili :smiling-face:

Pudełko tak naprawdę nie jest potrzebne nawet do celów serwisowych/gwarancyjnych. Natomiast jeśli masz gdzie je trzymać - warto zostawić, choćby z uwagi na wygodny transport tv w razie potrzeby.

Pablozaba
Navigator
Opcje

Minęły  2 lata gwarancją się skończyła pudło wyrzucić. Pudło nie jest potrzebne do gwarancji w razie wysyłki pomocne ale nie jest obowiązkiem trzymania wg polskiego prawa

PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Pablozaba  Oczywiście że nie jest obowiązkiem.

RobertK2
Student
Opcje

@Pablozaba  napisał(a):

Minęły  2 lata gwarancją się skończyła pudło wyrzucić. Pudło nie jest potrzebne do gwarancji w razie wysyłki pomocne ale nie jest obowiązkiem trzymania wg polskiego prawa

Gwarancję mam na 5 lat, i chyba odbywa się to na zasadzie door to door, czyli w razie awarii serwis przyjeżdża do mnie, czy jednak jest inaczej? 🤔

0 Like
Pablozaba
Navigator
Opcje

To może spakować w każdy karton który-ważne zabezpieczyć twoja własność w trakcie transportu dom-serwis