20-11-2020 07:23 AM
Cześć wszystkim! Przeszukałem już sporo materiałów na różnych forach w tym temacie i niestety poza tym ze jest ich dużo to rozwiązania nie znalazłem.
Mam problem z obrazem w swoim telewizorze Samsung QLED QE55Q77. Niestety wszystkie materiały odpalone na telewizorze które maja HDR są zdecydowanie za ciemne i mało wyraźne w porównaniu do tych materiałów bez HDR lub z wyłączonym HDR. Na przykładzie : aplikacja Netflix na TV, aplikacja Apple TV na TV, YouTube a na nim filmy z HDR wszystkie materiały z HDR w tych aplikacjach są właśnie za ciemne i mało wyraźne. Zupełna odwrotność tego co powinien przedstawiać obraz z HDR.
Pomyślałem na początku „ok, coś jest nie tak z aplikacjami na telewizorze, włączę konsolę”. No i niestety to samo. Menu w konsoli to totalna żarówa, dosłownie taki właśnie powinien mieć obraz telewizor. Wchodzę w Youtuba/Netflixa/Apple TV włączam materiał z oznaczeniem HDR i nagle telewizor wygasza cały ekran na 2 sekundy, następnie jak sie pojawia to jest dużo ciemniejszy i mniej nasycony. Wyłączam aplikacje, telewizor znowu się wyłącza na 2 sekundy, potem włącza i wszystko jest mega jasne i nasycone.
Następny krok to włączenie jakiejś gry która oczywiście tez obsługuje HDR. Dzieje się dokładnie to co przy aplikacjach. Dla przykładu włączam Call Of Duty Modern Warfare (Warzone). Pokazuje się bardzo jasny czytelny napis Call Of Duty z postacią a następnie obraz na 2 sekundy się wyłącza, potem się włącza i ten sam napis zamiast białego jest ciemniejszy, postać ciemniejsza no i idąc dalej tym tokiem cała gra później tez.
W momencie gdy na konsoli wyłączam zupełnie HDR wtedy wszystko jest bardzo czytelne i jasne. Na netflixie, na Apple TV i w grach, ale to nie o to chodzi żeby kupować telewizor z HDR za prawie 4K i nie moc z niego korzystać
20-11-2020 08:51 AM
@Hubcore666 Czy masz najnowszy firmware wersji 1403 ? Wpisz sobie w YT "SAMSUNG'S QLED PS4 Pro HDR Adjust Settings"
20-11-2020 09:37 AM
Dzięki za odpowiedz, jak tylko wrócę do domu z pracy to sprawdzę aktualizacje chociaż dokładnie kilka dni temu coś aktualizowalem Co do filmików na YT tez dzięki, zobaczyłem ze na pewno mam ustawione inaczej kilka rzeczy. Po moim powrocie ustawie jak na video i zobaczymy czy coś dało