14-11-2021 04:57 PM
Witam,
Zawsze myślałem ze internet nie ma ograniczeń czy granic a już na pewno nie w UE gdzie przepływ osób, towarów czy kapitału nie powinien mieć ograniczeń.. Wydaje mi się jesdnak że jest wręcz odwrotnie.
Mieszkam 4 miesiące w roku za granicą (praca) telewizor samsung QE65Q7FNA kupiony również za granicą, umowa podpisana z cyfrą + w Polsce żeby mieć polska telewizję. Zaskoczenie po uruchomieniu telewizora? Oczywiście że aplikacja canal plus online nie jest dostępna za granicą, hbo GO także nie chociaż w Polsce sa dostępne bez problemu..
Dekoder cyfry z satelita pozwala mi oglądać polską telewizję no ale oczywiście jak łącze dekoder z netem cyfra blokuje dostęp do canal plus online przez VOD tłumacząc ze rozporządzenie uni europejskiej o "dostępie do płatnych usług online w zakresie treści na takich samych zasadach, jak w swoim kraju" nie ma tutaj zastosowania bo dekoder nie jest urządzeniem mobilnym... Szczerze mówiąc wydaje mi się ze w canal plus Polska jest specjalny dział zajmujący się wyłącznie jednym zadaniem "jak utrudnić życie Polakom przebywającym za granica?.."
No ale koniec wywodów, wie ktoś może jak obejść ten problem i zainstalować aplikacje canal plus online lub hbo go na telewizorze samsung zakupionym za granica i przebywając za granica? Chodzi mi o jakiś w miare prosty sposób, nie taki w stylu "zabierz telewizor do Polski i tam przeprogramuj" bo mogłem go kupić w polsce (i bym tak zrobił jakbym wiedział o granicach internetowych) ale chciałem uniknąć wożenia takiej krowy w tą i z powrotem..
Z gory dziękuję i pozdrawiam
21-06-2022 07:41 AM
21-06-2022 07:46 AM
@Grundol Nie ma takiej możliwości i nigdy nie było.