Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Canal plus aplikacja za granica

(Temat utworzony: 14-11-2021 04:57 PM)
10283 Wyświetlenia
raca321
First Poster
Opcje

Witam,

Zawsze myślałem ze internet nie ma ograniczeń czy granic a już na pewno nie w UE gdzie przepływ  osób, towarów czy kapitału nie powinien mieć ograniczeń.. Wydaje mi się jesdnak że jest wręcz odwrotnie.

Mieszkam 4 miesiące w roku za granicą (praca) telewizor samsung QE65Q7FNA kupiony również za granicą, umowa podpisana z cyfrą + w Polsce żeby mieć polska telewizję. Zaskoczenie po uruchomieniu telewizora? Oczywiście że aplikacja canal plus online nie jest dostępna za granicą, hbo GO także nie chociaż w Polsce sa dostępne bez problemu..

Dekoder cyfry z satelita pozwala mi oglądać polską telewizję no ale oczywiście jak łącze dekoder z netem cyfra blokuje dostęp do canal plus online przez VOD tłumacząc ze rozporządzenie uni europejskiej o "dostępie do płatnych usług online w zakresie treści na takich samych zasadach, jak w swoim kraju" nie ma tutaj zastosowania bo dekoder nie jest urządzeniem mobilnym... Szczerze mówiąc wydaje mi się ze w canal plus Polska jest specjalny dział zajmujący się wyłącznie jednym zadaniem "jak utrudnić życie Polakom przebywającym za granica?.."

No ale koniec wywodów, wie ktoś może jak obejść ten problem i zainstalować aplikacje canal plus online lub hbo go na telewizorze samsung zakupionym za granica i przebywając za granica? Chodzi mi o jakiś w miare prosty sposób, nie taki w stylu "zabierz telewizor do Polski i tam przeprogramuj" bo mogłem go kupić w polsce (i bym tak zrobił jakbym wiedział o granicach internetowych) ale chciałem uniknąć wożenia takiej krowy w tą i z powrotem..

Z gory dziękuję i pozdrawiam

0 Like
11 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@raca321  W takim wypadku pozostaje, zmiana regionu na EU w TV przez autoryzowany serwis.

Nie gwarantuje że te aplikacje będą działać za granicą

raca321
First Poster
Opcje

Hej. Teraz przbywam w UE, w Belgii. Tu też telewizor został kupiony..

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Już poprawiłem odpowiedź.

0 Like
Alex9152
Troubleshooter
Opcje
Może zakup chromecasta? I odpalasz na smartfonie te aplikacje i puszczasz na tv?
0 Like
raca321
First Poster
Opcje

Nie wiem jak dokładnie działają Chromecasty ale używam aktualnie Samsunga Galaxy s10 w którym jest tak zwany DeX pozwalający rzucać apki z telefonu na tv. Na początku dzialalo wszystko dosyc sprawnie no ale teraz czesto telefon nie znajduje telewizora... boje sie ze ten sam problem moge miec z chromecastem..

0 Like
Alex9152
Troubleshooter
Opcje
Ja posiadam s10 oraz chromecast również co prawda nie uzywam hbo go ani canal plus ale normalnie jest tam dostępna opcja rzutowania na tv tego co wyświetla się na smartfonie
0 Like
Grundol
Journeyman
Opcje
Witam mam pytanie czy aplikacja zawita na modele z serii mu 7002 jak nie to dlaczego z viaplayem nie było problemu i od czego to zależne
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Grundol  Aplikacja jest dostępna od  modeli z 2018 roku z TIZEN 4.0 a twój ma TIZEN 3.0.

https://pl.canalplus.com/pomoc/wymagania-techniczne 

Zibby9
First Poster
Opcje

Ale nie ma jej w sklepie Apps, jak jesteś w UK 🤷‍♂️, sam oglądam przez AirPlay, czyli loguję się przez vpn w telefonie, włączam canal+ apke, włączam program i wrzucam na tv

0 Like