14-11-2021 04:57 PM
Witam,
Zawsze myślałem ze internet nie ma ograniczeń czy granic a już na pewno nie w UE gdzie przepływ osób, towarów czy kapitału nie powinien mieć ograniczeń.. Wydaje mi się jesdnak że jest wręcz odwrotnie.
Mieszkam 4 miesiące w roku za granicą (praca) telewizor samsung QE65Q7FNA kupiony również za granicą, umowa podpisana z cyfrą + w Polsce żeby mieć polska telewizję. Zaskoczenie po uruchomieniu telewizora? Oczywiście że aplikacja canal plus online nie jest dostępna za granicą, hbo GO także nie chociaż w Polsce sa dostępne bez problemu..
Dekoder cyfry z satelita pozwala mi oglądać polską telewizję no ale oczywiście jak łącze dekoder z netem cyfra blokuje dostęp do canal plus online przez VOD tłumacząc ze rozporządzenie uni europejskiej o "dostępie do płatnych usług online w zakresie treści na takich samych zasadach, jak w swoim kraju" nie ma tutaj zastosowania bo dekoder nie jest urządzeniem mobilnym... Szczerze mówiąc wydaje mi się ze w canal plus Polska jest specjalny dział zajmujący się wyłącznie jednym zadaniem "jak utrudnić życie Polakom przebywającym za granica?.."
No ale koniec wywodów, wie ktoś może jak obejść ten problem i zainstalować aplikacje canal plus online lub hbo go na telewizorze samsung zakupionym za granica i przebywając za granica? Chodzi mi o jakiś w miare prosty sposób, nie taki w stylu "zabierz telewizor do Polski i tam przeprogramuj" bo mogłem go kupić w polsce (i bym tak zrobił jakbym wiedział o granicach internetowych) ale chciałem uniknąć wożenia takiej krowy w tą i z powrotem..
Z gory dziękuję i pozdrawiam
14-11-2021 05:32 PM — edytowano 14-11-2021 05:37 PM
@raca321 W takim wypadku pozostaje, zmiana regionu na EU w TV przez autoryzowany serwis.
Nie gwarantuje że te aplikacje będą działać za granicą
14-11-2021 05:35 PM
Hej. Teraz przbywam w UE, w Belgii. Tu też telewizor został kupiony..
14-11-2021 05:38 PM
Już poprawiłem odpowiedź.
14-11-2021 06:18 PM
15-11-2021 11:31 AM
Nie wiem jak dokładnie działają Chromecasty ale używam aktualnie Samsunga Galaxy s10 w którym jest tak zwany DeX pozwalający rzucać apki z telefonu na tv. Na początku dzialalo wszystko dosyc sprawnie no ale teraz czesto telefon nie znajduje telewizora... boje sie ze ten sam problem moge miec z chromecastem..
15-11-2021 07:59 PM
10-12-2021 06:11 PM
11-12-2021 10:57 AM
@Grundol Aplikacja jest dostępna od modeli z 2018 roku z TIZEN 4.0 a twój ma TIZEN 3.0.
16-02-2022 11:39 PM
Ale nie ma jej w sklepie Apps, jak jesteś w UK 🤷♂️, sam oglądam przez AirPlay, czyli loguję się przez vpn w telefonie, włączam canal+ apke, włączam program i wrzucam na tv