Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Brak mozliwosci usuniecia predef. listy kanalow SAT (?)

(Temat utworzony: 21-07-2018 01:13 PM)
1088 Wyświetlenia
michal2018
First Poster
Opcje
Witam,

jestem posiadaczem TV UE55MU7042, który jest podłączony do anteny naziemnej (DVB-T) i satelitarnej (DVB-C). Podczas kilku miesięcznego użytkowania ww. TV zauważyłem, że chcąc usunąć kanały z danego saltelity (np ASTRA 19E czy HotBird 13E) trzeba wejść kolejno w Kanały - Edycja - wybrać danego satelitę (np. w przypadku, gdy blędnie wyszukaliśmy jakiegoś satelitę, niech będzie to dla przykładu EUTELSAT ) , wtedy aby go usunać z liste trzeba wejść w LISTĘ KANAŁOW, edycja - zaznaczyć wszystkie kanały i wybrać USUŃ z listy.  Pytanie moje brzmi - czy ktoś z szanownych forumowiczów wie, jak można usunąć kanały sat dodane po przeszukaniu (skanowaniu) z użyciem predefiniowanych ustawień (Polsat Cyfr., nc+ , TV na kartę)? Pytam, bo bawiłem się troche ustawieniami, wyszukiwałem kilkanaście razy kanały SAT, zawsze udawało sięskasować danego satelitę używając sposób, który opisałem powyżej, jednak nie działa on gdy zeskanujemy kanały sat używając opcji np.: nc+ (z listy możemy wybrać: naziemne, kablowe, sat, nc+, TV na kartę, Polsat cyfr..). Po prostu jest chyba jakaś blokada i nawet po wejsciu w menu listy kanałow dla tego "satelity" (predefiniowany "nc+") nie ma przycisku "usuń".

Czy jest jakaś możliwość usunięcia tego?

Dodam, że nie mam zainstalowanego modułu CAM, może ta opcja będzie aktywna przy jakiś moduł będzie zainstalowany w TV? Czy teżtrzeba przywrócić TV do ust. fabrycznych?

pozdrawiam,

Michał

P.S

Bardzo prosze moderatorow o nie usuwanie tego watku, zamieszczam go drugi raz, wczoraj zostal oznaczony jako spam i usuniety. Nie rozumiem dlaczego. Bardzo prosze ew. dac mi znac co w tresci jest nie tak a ja to oczywiscie poprawie...
0 Like
6 Odpowiedzi
Damian K
Hotshot
Opcje

@michal2018

Forum posiada automatyczne reguły, na podstawie których część postów jest przenoszona do spamu. Nie mamy na to wpływu. Jeżeli sami usuwamy/edytujemy posty, informujemy o tym userów w wątku lub wiadomości prywatnej.

Co do Twojego problemu, myślę że warto poczekać na naszych ekspertów od sprzętu RTV @StaszekM@GrzegorzC@MateuszH.

Chyba że @Szewcu72 będzie posiadał więdzę (a tak zazwyczaj bywa) i będzie w stanie Ci pomóc. :smiling-face:

Doceniaj i bądź doceniany.Doceniaj innych klikając przycisk like lub zaakceptuj jako rozwiązanie.
Społeczność w Twoim telefonie. Przeglądaj Społeczność wygodnie w aplikacji Samsung Members.
0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@michal2018 zajrzyj do tego tematu: https://eu.community.samsung.com/t5/Sprz%C4%99t-Audiowizualny/Sortowanie-kana%C5%82%C3%B3w-Samsung-U... , wstawiłem tam link do progrmiku, który pozwala robić z kanałami i ich listami cuda. Jast tam również link do opisu/instrukcji uzytkowania programu do edycji.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
Adam26
First Poster
Opcje

Witam,

pytanie do michal2018, czy udało ci się usunąć  kanały NC+ i CP z listy. Jaśli tak to w jaki sposób. Man podobnie jak ty, i z poziomu menu telewizora jest to chyba niewykonalne.

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@Adam26 nie ma takiej opcji, operatorzy i dostawcy usług sat, narzucają swoje listy kanałów. Możesz je sobie wyedytować używając programów wskazanych w temacie.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
Adam26
First Poster
Opcje

Do usunięcia listy kanałów NC+ lub CP nie potrzeba żadnego programu. Należy wykonać: podłączyć do TV USB a następnie:

Ustwienia>Nadawanie>Ustawienia eksperskie>Transfer listy kanałów>Eksportuj na USB. Przenosimy USB do komputera, otwieramy zawartość w mój komputer. Po otwarciu mamy kilka list kanałów - naziemne, kablowe, satelitarne, na kartę, NC+, CP. Usuwamy niechcianą listę. W moim przypadku NC+ i CP. Przenosimy USB do TV i wykonyjemy to co wyżej tylko na końcu>Importuj z USB. Pojawia sie komunikat, że lista kanałów w TV zostanie usunięta i zastąpiona listą z USB. Po zaakceptowaniu następuje transwer i restart TV. Po ponownym włączeniu TV lista kanałów jest wolna od tych śmieci z NC+ i CP.  U mnie pozostały tylko naziemne i satelitarne. Model TV to NU8052.

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

Tu się zgodzę, na szybko czytałem i myślałem, że chodzi o zmianę kolejności programów na liście. Mój bład. :smiling-face:

0 Like