21-07-2018 01:13 PM – ostatnio edytowany 15-04-2019 08:34 AM przez RadekK
21-07-2018 03:20 PM
Forum posiada automatyczne reguły, na podstawie których część postów jest przenoszona do spamu. Nie mamy na to wpływu. Jeżeli sami usuwamy/edytujemy posty, informujemy o tym userów w wątku lub wiadomości prywatnej.
Co do Twojego problemu, myślę że warto poczekać na naszych ekspertów od sprzętu RTV @StaszekM, @GrzegorzC, @MateuszH.
Chyba że @Szewcu72 będzie posiadał więdzę (a tak zazwyczaj bywa) i będzie w stanie Ci pomóc.
22-07-2018 07:17 PM
@michal2018 zajrzyj do tego tematu: https://eu.community.samsung.com/t5/Sprz%C4%99t-Audiowizualny/Sortowanie-kana%C5%82%C3%B3w-Samsung-U... , wstawiłem tam link do progrmiku, który pozwala robić z kanałami i ich listami cuda. Jast tam również link do opisu/instrukcji uzytkowania programu do edycji.
27-11-2018 10:34 AM
Witam,
pytanie do michal2018, czy udało ci się usunąć kanały NC+ i CP z listy. Jaśli tak to w jaki sposób. Man podobnie jak ty, i z poziomu menu telewizora jest to chyba niewykonalne.
27-11-2018 10:44 AM
@Adam26 nie ma takiej opcji, operatorzy i dostawcy usług sat, narzucają swoje listy kanałów. Możesz je sobie wyedytować używając programów wskazanych w temacie.
29-11-2018 08:06 AM
Do usunięcia listy kanałów NC+ lub CP nie potrzeba żadnego programu. Należy wykonać: podłączyć do TV USB a następnie:
Ustwienia>Nadawanie>Ustawienia eksperskie>Transfer listy kanałów>Eksportuj na USB. Przenosimy USB do komputera, otwieramy zawartość w mój komputer. Po otwarciu mamy kilka list kanałów - naziemne, kablowe, satelitarne, na kartę, NC+, CP. Usuwamy niechcianą listę. W moim przypadku NC+ i CP. Przenosimy USB do TV i wykonyjemy to co wyżej tylko na końcu>Importuj z USB. Pojawia sie komunikat, że lista kanałów w TV zostanie usunięta i zastąpiona listą z USB. Po zaakceptowaniu następuje transwer i restart TV. Po ponownym włączeniu TV lista kanałów jest wolna od tych śmieci z NC+ i CP. U mnie pozostały tylko naziemne i satelitarne. Model TV to NU8052.
29-11-2018 08:42 AM
Tu się zgodzę, na szybko czytałem i myślałem, że chodzi o zmianę kolejności programów na liście. Mój bład.