Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Brak kanałów dvb-t

(Temat utworzony: 20-02-2020 12:59 PM)
6817 Wyświetlenia
robert197648
First Poster
Opcje

Witam,kupiłem nowy tv Samsung UE50RU7172  i pojawił się problem z naziemną.Mam zainstalowaną antene kierunką która była podłączona bezpośrednio do dekodera cyfrowego (z niego zasilanie było) Odbierałem wszystkie kanały dostępne bez problemu,poza tym znajdywało mi nawet zakodowane polsatu.Po zakupie tv niestety na samej antenie łapał tylko kilka programów (w tv brak zasilania???) tak więc podłączyłem zasilacz taki jak był w starych antenach siatkowych.Niestety lecz tv znajduje jedynie 19 kanałów brak MUX 1 oraz MUX8  Oczywiście kiedy podpinam pod dekoder zewnętrzyny wszystko działa aż miło.Jakieś rady co może być nie tak? problem napięcia z wtyczki ? 

0 Like
8 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@robert197648  Jaki masz poziom sygnału na tych programach, które masz w strojone w TV ?

0 Like
robert197648
First Poster
Opcje

na Mux 2 pokazuje 100/100 a mux3 pokazuje siła 70 jakość 90 

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@robert197648  Czy próbowałeś ręcznie przeszukać MUX ? TV nie będzie łapał kodowanych kanałów Polsatu.

0 Like
robert197648
First Poster
Opcje

Tak ręcznie np na kanale 58 brak sygnału (o polsacie tylko wspomniałem że dekorer je łapał ) Nie wiem co dalej bo kupując tv chciałem pozbyć się dekodera a to mi nie działa jak powinno.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Jak daleko masz do nadajnika ? Jak widać, masz problem z anteną jak i instalacja antenową. 

0 Like
robert197648
First Poster
Opcje

Do nadajnika mam ok 30km.Jak może być problem z anteną skoro przez dekoder wszystko odbiera idealnie bez żadnego problemu,antena i przewód kupione w zeszłym roku.  

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@robert197648  Telewizor potrzebuje, dobrego sygnału niż dekoder tym bardziej masz jakiś wzmacniacz antenowy. 

https://telewizja-cyfrowa.com/brak-syganlu-telewizji/

0 Like
robert197648
First Poster
Opcje

Juz po części problem rozwiązałem zmiana zasilacza z wtyczka,znalazłem jakiś bardzo stary i na nim łapie oprócz MUX 1 jakieś kanały testowe tez złapało emitel oraz legia tv.Więc ewidentnie wina leży w zasileniu anteny   

0 Like