31-03-2020 07:46 PM
Witam.
PosiadamSmart Tv: UE55RU8002UXXH
Wersja oprogramowania: T-MSMDEUC-1352.0 BT-S
Problem polega na tym, gdy w momencie wejścia na stronę twitch.tv w celu oglądania streama/transmisji na żywo, ukazuje mi się obraz, chat, ale dźwięku kompletnie nie mam.
Telewizor kupiłem plus minus w listopadzie, od tamtego momentu aż do chwili, która miała miejsce kilka dni temu dźwięk grał bez żadnego zająknięcia.
Po prostu ręce mi już opadają.
Próbowałem wszystkiego.
Reset ustawień, reset danych, reset TV.
Jedynym sposobem na pod głoszenie transmisji to pod głoszenie tv poprzez pilot. Żadnego innego suwaka nie mam.
31-03-2020 09:22 PM — edytowano 31-03-2020 09:24 PM
@Amadeusz913 Czy uważnie przeczytałeś instrukcje obsługi ?
Przeczytaj tę informację przed użyciem aplikacji Internet.
● Pobieranie plików nie jest obsługiwane.
● Funkcja Internet może nie mieć dostępu do niektórych stron internetowych, takich jak strony internetowe
obsługiwane przez niektóre firmy.
● Telewizor nie obsługuje odtwarzania plików Flash Video.
● Handel elektroniczny (kupowanie produktów w Internecie) nie jest obsługiwany.
● Formanty ActiveX nie są obsługiwane.
● Obsługiwana jest ograniczona liczba czcionek. Niektóre symbole i znaki mogą nie być prawidłowo
wyświetlane.
● Odpowiedź na polecenia pilota na ekranie może być opóźniona, jeśli aktualnie trwa ładowanie strony
internetowej.
● W zależności od stanu wykorzystywanych systemów ładowanie strony internetowej może być opóźnione lub
całkowicie zatrzymane.
● Operacje kopiowania i wklejania nie są obsługiwane.
● Podczas pisania wiadomości e-mail lub wiadomości SMS niektóre funkcje (np. zmiana rozmiaru lub koloru
czcionek) mogą nie być dostępne.
● Ilość zakładek i rozmiar pliku dziennika, który można zapisać, są ograniczone.
● Liczba jednocześnie otwartych okien jest ograniczona.
● Szybkość przeglądania sieci zależy od środowiska sieciowego.
● Filmy dostępne na stronie internetowej nie mogą być odtwarzane, gdy włączona jest funkcja PIP (picture-inpicture).
" Ta funkcja może nie być obsługiwana w zależności od modelu lub regionu geograficznego.
● Historia przeglądania jest zapisywana od najnowszych do najstarszych wpisów, a najstarsze wpisy są
zastępowane w pierwszej kolejności.
● W zależności od typów obsługiwanych kodeków wideo/audio może nie być możliwe odtwarzanie niektórych
plików wideo i audio HTML5.
● Treści wideo z usług przesyłania strumieniowego zoptymalizowanych pod kątem odtwarzania na komputerze
mogą nie być prawidłowo odtwarzane za pomocą naszej firmowej przeglądarki dostępnej poprzez Internet.
01-04-2020 06:42 AM — edytowano 01-04-2020 06:44 AM
Chcesz mi powiedzieć, że mój tv żyje własnym życiem i po kilku miesiącach postanowił, że nie będzie mi więcej odtwarzać dźwięku?
Chciałbym wspomnieć, że również na Facebooku ( na przeglądarce) odpalam streamy i działa wszystko ok. Pomijając fakt, że zamula FB ale działa. Youtube? Youtube tak samo działa. Tylko ta jedna platforma.
Więc tu chodzi o cos innego, ani jeżeli nie przeczytanie instrukcji 🤯🤯
01-04-2020 07:07 AM
@Amadeusz913 Czasem możesz, mieć dźwięk a czasem nie jest to żadna wada a cecha użytkowa. Jeśli twierdzisz, że twój TV ma, wadę pozostaje Ci zgłoszenie na infolinie Samsung lub do sprzedawcy.
https://www.samsung.com/pl/support/email-technical-question/
01-04-2020 12:39 PM
@Amadeusz913 napisał(a):
Chcesz mi powiedzieć, że mój tv żyje własnym życiem i po kilku miesiącach postanowił, że nie będzie mi więcej odtwarzać dźwięku?
Jeżeli wcześniej działało, to najprawdopodobniej twórca strony coś pozmieniał i nie dostosował strony do przeglądarek telewizyjnych(nie są to typowe przeglądarki jak w innych urządzeniach, mają wiele ograniczeń).
To co wkleił @vdsl2 doskonale pokazuje jakie ograniczenia ma przeglądarka stron internetowych w telewizorze. Developerzy rzadko biorą pod uwagę te przeglądarki i dlatego wiele stron nie działa albo nie działa poprawnie.
Z powyższego powodu, telewizory Samsung mają szeroki wachlarz aplikacji, które powstały z myślą o działaniu na telewizorach.
PS. Telewizor to nie komputer czy smartphone a wielu ludzi go z tymi urządzeniami myli i myśli że będzie miał takie same możliwości.
01-04-2020 01:48 PM
@Amadeusz913, Problem leży po stronie Twicha. Na moim Q60 tramisje z tej platformy także są odtwarzane bez dźwięku. Wynika to z tego, że domyślnie odtwarzacz uruchamia się wyciszony, a na telewizorze nie masz dostępu do suwaka z głośnością.
01-04-2020 08:16 PM — edytowano 01-04-2020 08:21 PM
Mam to samo na zaktualizowanym UE65RU8002. Wydaje mi się, ze jest brak kompatybilności javascript. Bo np. na stronie multitwitch odpala się inny player i jest głośniczek, ale nie działa ani obraz ani dźwięk.
Inna opcja:
Ściągnij appke „Cast” (błękitna) i taka sama na smartfonie i dzięki temu jeszcze lepiej to będzie chodzić, ale bez czatu.
Klikasz Ok i jest pełen obraz
02-04-2020 02:03 PM
02-04-2020 04:50 PM
@kamil40013 napisał(a):
Możecie jeszcze spróbować odpalić Twicha w pełnej wersji, a nie mobilnej. Tam pojawia się się pasek z suwakiem głośności. Choć u mnie nie dało się go w żadnej sposób przesunąć tak, aby aktywować dźwięk.
A jak to zrobić?
02-04-2020 06:01 PM
@stiwid, Otwierasz normalnie stronę www.twitch.tv, w prawym górnym rogu rozwijasz menu dostepne po kliknięciu 3 kropek i wybierasz "Polityka prywatności". Od tego momentu będziesz znajdował się na desktopowej wersji witryny. Wystarczy, że klikniesz w logo twicha w lewym górnym rogu, aby przejść do strony głównej.