Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Bose Soundbar 700 brak współpracy?

(Temat utworzony: 17-06-2019 08:26 PM)
2331 Wyświetlenia
Bart81
Navigator
Opcje

Witam, jak w temacie.

Od kilku Tygodni posiadam Bose Soundbar 700 i jest problem.

Mam Smart TV Tizen z Hubem i nie współpracuje to tak jak ma. Soundbar jest podpięty przez HDMI Anynet czyli tak jak zalecano, telewizor raz to wykrywa raz nie. Były już próby resetowania huba jak i całego tv A także sounbara i tak jak mówię działa przez kilka dni i znów brak połączenia pomiędzy tymi urządzeniami. 

Nie jest to na pewno wina głośnika A raczej Huba bo wiele ludzi ma ten problem. 

Czy zna ktoś rozwiązanie ?

Dobrze by było jakby wyszedł jakiś update który by to wszystko naprawił bo na dzień dzisiejszy ten HUB robi z podpiętymi urządzeniami co chce.

0 Like
27 Odpowiedzi
Bart81
Navigator
Opcje

Miałem taki sam problem lecz po aktualizacji głośników Bose problem zniknął.  Staram się używać tylko pilota z TV a telefonu do ustawień głośników. 

0 Like
weekend
First Poster
Opcje

Oczywiście, mam ten problem od ponad roku. Zaczęło się to w wakacje kiedy wróciłem z urlopu i zobaczyłem na ekranie TV info o aktualizacji oprogramowania. 

Wszedzie mam nowe oprogramowanie, przywracałem wartości domyślne. Aktualnie TV wyłącza sie kilka razy w trakcie filmu, trace połączenie z soundbarem, muszę odłączać TV z prądu aby ponownie mieć dźwięk z kina domowego. I wczoraj powiedziałem sobie basta!

0 Like
Bart81
Navigator
Opcje

Skoro TV się wyłącza tzn ze coś z Hubem! Tak to jest z tymi Samsungami, trzeba se jakos radzić, znajomy miał ten sam problem z głośnikami JBL

0 Like
weekend
First Poster
Opcje

Dzieki, czyli trzeba iść w TV innej firmy.

0 Like
Members_15G6uH0
First Poster
Opcje

Tv #UE65MU700

Czesc, od jakiegoś czasu mam problemy w tv z podłączonymi urządzeniami. Soundbar bose przestał być rozpoznawany jako urządzenie dźwięku po hdmi (myśli myśli ale do niczego nie dochodzi jak się z palca ustawi aby tam szedł dźwięk) Podlaczenie po światłowodzie niestety nie zadowala mnie bo nie mam kontroli nad natężeniem dźwięku. 
Dodatkowo od dwóch dni zauważyłem inny dziwny objaw. Do connect boxa podłączone po hdmi: soundbar, Apple TV i nc+. Dodatkowo soundbar spięty tymczasowo po Światłowodzie. Wyłączenie tv zawsze wyłączało inne urządzenia wpięte do tv (obsługuje wszystko z jednego smart pilota samsunga). 

Natomiast wczoraj wyłączyłem Normanie pilotem koło 23 tv. Wszystko zgasło wiec nie przyglądałem się czy coś było nie tak. Około 2 nagle słyszę ze odpaliła się muzyka która leciała na Apple TV. Schodzę zerkam co się dzieje i okazuje się ze ekran tv jest wyłączony a muzyka leci z głośników. Wszystko zapięte przez connect boxa. 

Czy spotkaliście się kiedyś z podobnym problemem ? 
Dodam ze oczywiście gwarancja się skończyła z pół roku temu. Pytanie czy idzie gdzieś kupić w normalnej cenie (do 300zl?) connect boxa na podmianke ? Może ten kabel między nim a tv coś nie działa ? 
Nie wiem w którym kierunku iść niestety..

0 Like
Edys075
Samsung Members Star ★
Opcje
Wszystkie kable sprawdzone i tym samym sprawne ? Jesli tak to proszę spróbować przywrócić urządzenie do ustawień fabrycznych i sprawdzić efekty.

Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

0 Like
Members_15G6uH0
First Poster
Opcje

Sprawdzone. Wymieniałem tez kable hdmi do bose te z arc. Każde urządzenie przywracaniem do ustawień fabrycznych tez już. Nic nie pomogło niestety

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje