20-03-2017 04:58 PM
Witam mam pytanie do posiadaczy tv modelSamsung SUHDUE55JS8500 czy macie problem z połączenie Bluetooth chodzi mi o pada Dual Shock4 taki jak zaleca instrukcja obsługi . I ewentualnie Jaka myszkę i Klawiaturę byście polecli. Pad zalecany przez Samsunga nie wspupracuje z tv
21-03-2017 01:28 PM
Hej @krzysztof42
W przypadku Twojego modelu jak i innych wspierających korzystania z padów do gry jest informacja w odbiorniku, że pad DualShock 4 jest tylko kompatybilny z PlayStation NOW, obrazek poniżej:Info o Padzie od PS4
Także w instrukcji obsługi od telewizora jest informacja, że "Ta funkcja nie jest dostępna w niektórych modelach w określonych obszarach geograficznych" obrazek poniżej:
Instrukcja obsługi
Czyli wyjaśniając Pad od PS4 jest dedykowany przez Samsung, ale jest on kompatybilny wyłącznie z PlayStation Now, która w Polsce nie jest dostępna. Instrukcja jest tłumaczona na wiele języków i na wiele rynków nie tylko Polski stąd ta informacja.
Nawiązując do pytania o klawiaturę to polecam Ci skorzystanie z klawiatury Samsung VG-KBD2000 lub VG-KBD1000, obie mają touchpad więc mysz nie jest potrzebna są to klawiatury dedykowane i sprawdzone, że działają bez problemu na takim modelu jak posiadasz.
21-03-2017 08:50 PM
Witam to ciekawe co piszesz ,bo u mnie były dwie wizyty serwisanta sesja zdjęciowa menu serwisowego , reset do ustawień fabrycznych nie dostępny z poziomu użytkownika wykonany przez pracownika wsparcia Samsung. Odłączanie soundbara i subfofera bo to one miały zakłócać współpracę tv z padem. Pan Serwisant mówił ze problem jest sprawdził pada , podłączył przez kabel i pad śmigał aż miło Tylko połączenia przez Bluetooth nie działa .szkoda że nie zamieściłeś innych obrazków oraz tego co pisze w instrukcji która do czegoś zobowiązuje nie tylko klienta Cała korespondencja listowna .e-mail oraz czaty z konsultantami którzy próbowali pomóc w rozwiązaniu problemu jest do wglądu ,którą zresztą wysłałem do Samsunga. A ty zamieściłeś ciekawy wpis. Ciekawe czy wszyscy posiadacze tej serii mają takie same zdanie co ty. Bo mnie to nie przekonuje i dlatego poproszę o pomoc Rzecznika Praw Konsumenta.. A na koniec ciśnie mi się jeszcze jedno pytanie skoro sprawa jest według Ciebie taka prosta to po co były te wszystkie zabiegi wizyt serwisantów, resety, informacje jakiego pada kupić jak go sparować ., I co by powiedzieli inni użytkownicy tej serii jeżeli mają podobny problem .
24-03-2017 07:40 PM
Witam Dzisiaj miałem trzecią wizytę Pna serwisanta wgrał nowy soft dotychczas miałem 1480 zmieniono na 1490 i problem pozostał ciekawe co teraz eksperci z Samsunga powiedzą ???
01-04-2017 09:11 AM
Witam dostałem takiego e-maila od Pani specjalistki z działu reklamacji i się nieźle ubawiłem
Uprzejmie informuję, iż obecnie oczekujemy na firmware który obsłuży pada którego Pan posiada.
Kontroler który Pan posiada jest nowszy niż ten który został opisany w instrukcji obsługi dołączonej do TV . Implementacja obsługi tego urządzenia jest planowana w maju.
Firma Samsung Electronics Polska Sp. z o.o. stara się o przyspieszenie wdrożenia obsługi nowego pada specjalnie dla Pana.
Mysz która się też nie łączy przez bluetooth jest pewnie za stara i kot ją przestraszył. Ja tv kupiłem w 2016 roku w styczniu a oni obiecują mi że w maju roku nie podają będę miał w pełni sprawny tv szkoda że kasy nie chcieli po upływie gwarancji.
27-07-2017 09:10 AM
Chciałbym podzielić się radosna nowiną po 17 miesiącach od kupna telewizora a po 6 miesiącach od zgłoszenia usterki wreszcie telewizor w pełni sprawny cała sprawę załatwiła aktualizacja z sierpnia te wcześniejsze nic nie dawały czas instalacji 10 minut to się nazywa sprawność i szybkość działania jestem pod wrażeniem OGROMNYM
27-07-2017 01:07 PM
28-07-2017 08:08 AM
No to się nazywa rozmach , szybkość , działania , najwyższa jakość obsługi klienta. Pytanie tylko dlaczego telewizor nie działał tak w dniu zakupu.Wmawiano mi że wszystko jest ok .nawet ma tym forum ekspert przekonywał mnie że tv jest sprawny pisał coś o aplikacji zamieszcza fotki a wada była po stronie oprogramowania i tą usterkę należało usunąć w terminie podanym w karcie gwarancyjnej.Nawet Rzecznik Praw Konsumenta do tego wzywał ale odpowiedź działu reklamacji była ze telewizor w pełni sprawny i zgodny ze specyfikacja..
16-08-2017 05:52 PM
Mecenas doradził aby dochodzić swoich praw na drodze sądowej więc tak zobię . Nie może tak być że tv wpełni sprawny jest dopiero po 16 miesiącach od zakupu. .Odpowiedz miała być pod innym postem ale panowie eksperci zablokowali. A co do składania skargi do działu reklamacji to strata czasu . U mnie były trzy wizyty serwisu ,ja mam papier żę tv nie sprawny a dział reklamacji twierdzi żę tv w pełni sprawny i zgodny ze specyfikacją producęta. dopiero aktualizacja ktura ukazała sie po 16 miesiącach od zakupu pozwoliła usunąć usterkę . .