Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

AirPlay w telewizorach Samsung

(Temat utworzony: 17-05-2019 02:57 PM)
29389 Wyświetlenia
StaszekM
Helping Hand
Opcje

Jest 🙌, jest 🙌, nareszcie 🙌, nowa funkcja dla wielbicieli i fanatyków marki Samsung i Apple.

AirPlay, pozwala na odtwarzanie materiałów wideo, zdjęć i innych treści z urządzeń Apple. Np. iPhone, iPad czy Mac bezpośrednio na ekranie telewizora.

AirPlay jest dostępna na wszystkich telewizorach Samsung Smart TV z 2019 roku, a także dla wybranych modelach z 2018 roku.

Aby uzyskać dostęp do nowej funkcjonalności należy zaktualizować oprogramowanie z poziomu telewizora wybierając opcję:
1. Ustawienia

1. Pomoc techniczna
  2. Aktualizacja oprogramowania
  3. Aktualizuj teraz

Alternatywna ścieżka aktualizacji wymaga użycia Pendrive. Oto instrukcja:

https://eu.community.samsung.com/t5/Telewizory/Aktualizacja-oprogramowania-przez-USB/m-p/887155#M824... .

Po aktualizacji w ustawieniach ogólnych pojawi się nowa opcja ustawienia AirPlay.

001.JPG

Po uruchomieniu ustawień funkcji pojawia się proste czarno białe menu.

002.JPG

Teraz wystarczy wziąć do ręki jedno z urządzeń Apple, wybrać klonowanie ekranu, i cieszyć się obrazem na dużym ekranie.

Aktualną listę obsługiwanych urządzeń znajdziecie pod linkiem https://eu.community.samsung.com/t5/Telewizory/Pe%C5%82na-lista-modeli-tv-Samsung-z-Apple-TV-i-AirPl... .

Korzystacie  już z tej opcji? Wszystko działa jak należy? W razie jakichkolwiek pytań np. o dostępność tej funkcji w innych modelach - to jest odpowiedni wątek :smiling-face:

13 Odpowiedzi
GeoT
Pioneer
Opcje

Odświeżam temat bo mam pytanie :smiling-face:

Kupiłem kilka dni temu telewizor QE55Q77 i testuję AirPlay. Połączenie bajecznie proste i pięknie śmiga tylko jedno pytanie: jak zrobić pełny ekran na TV? Teraz z każdej strony mam duży margines niewykorzystanego ekranu. Na stronach pomocy Apple piszą, że to ustawienie jest po stronie telewizora. Jednak szukam go i nie mogę namierzyć.

Jakaś pomoc? :smiling-face:

0 Like
MatiW
Pathfinder
Opcje

Jak wyświetlasz obraz z jakiegolwiek smartfona to zostają te czarne miejsca, ekran nie będzie wypełniony 🙄 Jeśli chodzi o AirPlay to pełny obraz możesz wyświetlać z MacBooka.

Gregory55
First Poster
Opcje

Witam. Mam problem z Airplay. Zakupiłem wczoraj QE55Q67T. Wszystko działa z Iphone 8s, Tidala można słuchać ale klonowanie ekranu nie działa. TV jest wykrywalny przez tel ale nie chce połączyć. Na support Samsung powiedziano mi że to wina aktualizacji bo wgrała mi się za wysoka- wersja 1465 -i to bardzo rzadka sprawa i albo downgrade aktualizacji do 1460 albo czekam na nową tą 1465 bo lada chwila ma wejść :-(( Nie wiem co robić, chyba zwrócę tv. Ktoś może pomóc ?

0 Like
MatiW
Pathfinder
Opcje

Inni użytkownicy też mają wersję 1465, po prostu nie jest jeszcze do pobrania na USB ze strony. Jeżeli nie działa Ci przekazywanie ekranu z telefonu najpierw odłącz telewizor od prądu na minimum pół minuty. Jeżeli to nie pomoże sprawdź w ramach testu z innym internetem: stwórz z jakiegoś urządzenia hotspot i podłącz do niego Iphone i TV 😉