19-07-2021 08:22 PM
Witam. Niedawno zakupiłem TV Samsung Qled QE55Q64TAU, ale dopiero teraz przymierzam się do podłączenia telewizji cyfrowej. Chciałbym skorzystać ze złącza Common Interface, żeby było taniej i prościej. Jeśli dobrze rozumiem najpierw sprawdzam sobie moduł dla modelu. W moim przypadku CI+. A więc podpisując umowę z dostawcą telewizji, dostaję kartę i proszę o modul CI+. I tutaj telewizory dzielą się na te, w których moduł wkładamy bezpośrednio w kieszeń i takie do których potrzeba adaptera. Mój należy do tych ostatnich. Adapter nie jest jednym z załączanych akcesoriów, a więc nie mam co szukać go po kartonach, ale jak już go zamówię to sam montaż jest bardzo łatwy i wyszukiwanie kanałów po podłączeniu odbywa się automatycznie?
19-07-2021 08:34 PM
@rigczTheSky Nie napisałeś jaką będziesz miał kablówkę? W każdym module CI z kartą jest załączona instrukcja jak podłączyć i wyszukać kanały.
19-07-2021 08:43 PM
Cyfrowy Polsat. Nie no obstawiam, że akurat podłączenie będzie proste. Bardziej rozchodzi mi się o to czy przypadkiem adapter nie powinien być w zestawie albo czy może gdzieś nie jest jakoś schowane gniazdo, które umożliwiłoby podłączenie bez adaptera. No bo niby to tylko cztery dychy na Allegro, ale lepiej mieć niż nie mieć.
19-07-2021 08:54 PM
Taki adapter powinien być dołączony do TV z akcesoriami. Od Polsatu otrzymasz moduł CI i kartę.
https://www.cyfrowypolsat.pl/oferta/telewizja-cyfrowa/modul-cam-ci-plus.cp