Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

43RU7172 jak do wyszukanych kanałów DVB-T, doskanować poszczególne transpondery z DVB-S ?

(Temat utworzony: 11-01-2020 06:15 PM)
2077 Wyświetlenia
Krasnoludek
Pioneer
Opcje

ATelewizor 43RU7172 są wyszukane kanały z DVB-T, jak do tego doskanować ręcznie wybrane transpondery z DVB-S by wyszukać takie kanały FTA jak: TVP Polonia, TVS, Stars tv, Tele 5 itd.

Wiem z innego tematu, ża na dzień dzisiejszy nieda się na jednej liście kanał połączyć dwóch źródeł tj. DVB-T i DVB-S, do tego potrzebna poprawka w oprogramowaniu na którą czekamy, ale jak na dzień dzisiejszy utworzyć dwie listy kanałów jedną do DVB-T drugą do DVB-S ?

Wcześniej zadałem pytanie czy można utworzyć dwie oddzielne listy jedną dla DVB-T drugą do DVB-S i potwierdzono mi że tak:

EwaK Moderator

Moderator

@Krasnoludek po skanowaniu w tym przypadku otrzymasz dwie oddzielne listy kanałów. Możesz się między nimi przełączać, ale nie ma możliwości połączenia. Dzięki za propozycje rzeczy do ulepszenia :)

A więc jak wyszukać kanały z DVB-T oraz wybrane transpondery z DVB-S i uzyskać dwie oddzielne listy skoro na jednej się nieda na razie ?

0 Like
25 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@kamil40013  Dzięki za wstawienie zdjęć :thumbs-up-sign-emoji-modifier-fitzpatrick-type:

0 Like
Krasnoludek
Pioneer
Opcje

Dziękuję za zdjęcia i instruktaż 😀

E ciotka chyba nieda sobie rady przełączyć pomiędzy naziemną a sat, za dużo klikania 😠

Pozostaje czekać na ruch ze strony Samsunga odnośnie połączenia list w jedno.

Jeszcze raz dzięki za wszystko.

vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Krasnoludek  napisał(a):

Dziękuję za zdjęcia i instruktaż 😀

E ciotka chyba nieda sobie rady przełączyć pomiędzy naziemną a sat, za dużo klikania 😠

Pozostaje czekać na ruch ze strony Samsunga odnośnie połączenia list w jedno.

Jeszcze raz dzięki za wszystko.

Zobaczymy czy w nowy modelach na rok 2020 się zmieni z tą listą :thinking-face:

0 Like
Krasnoludek
Pioneer
Opcje

Trzymajmy za to kciuki by to poprawili i nowe telewizory na 2020 rok miały już tą poprawkę wprowadzoną 😀

0 Like
Maciejwl
Navigator
Opcje

Ja byłbym skolei szczęśliwy gdyby w ogóle opcja przełączania pomiędzy antenami była 😞 Posiadam tv UE65RU8002U (tizen 5), który ma możliwość odbierania prócz tv naziemnej, również tv satelitarna. Mam podłączone oba kable antenowe, wszystko ładnie znajduje (w trybie automatycznym raz szukam jako antena naziemna, później jako antena satelitarna), ale jak się przełączać pomiędzy lista kanałów tv naziemnej a tv satelitarna? Nigdzie tego nie widzę, by oglądać satelitę muszę przeskanowa kanały satelitarne, by wrócić do tv naziemnej, muszę ponownie przeskanowac tv naziemna, a jak wchodzę w "listę kanałów" to tam nie mam ikonki "anteny", która pozwalałaby przełączać się pomiędzy tv naziemną a satelitarną 😞 Co robię źle?naziemna_vs_satelita.jpg

0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Maciejwl, Czy masz zainstalowane najnowsze oprogramowanie w wersji 1351 ?