Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

40ES6570S nie widzi żadnego WiFi

(Temat utworzony: 26-12-2018 03:44 PM)
38085 Wyświetlenia
Puti78
First Poster
Opcje

Witam

Pacjent TV Samsung 40ES6570S.

TV nie widzi żadnej sieci WiFi, telefony i laptop wykrywają bez problemu. Zrobiony reset ustawień - nie pomogło, wgrane przez USB aktualne oprogramowanie - nie pomogło, ręczne ustawienie sieci - nie pomogło. Na tą chwilę nie mam jak sprawdzić połączenia przewodowego. Wcześniej WiFi działało.

0 Like
Przejdź do rozwiązania
dekoder
Navigator
Opcje

U mnie na ES6800 był podobny problem,pomogła zmiana regionu wifi w menu serwisowym

0 Like
misior41
Apprentice
Opcje
Dziękuję, spróbuję .... z obserwawacji mojego problemu, zauważyłem iż zanik wifi, pojawia się nieregularnie tzn. raz łączy się , i ma pełny sygnał, a niekiedy ( kiedy potrzebuję) brak sieci.
Ale wczoraj znów, cały czas była sieć.
Natomiast jak uruchamiam tv, to nie ma sieci, po chwili pojawia się , hm ....i śmiga nawet płynnie na 4K..
Ale jak pochodzi jakiś czas na normalnych programach, czasami sieci brak...wygasa jak nie korzystam?
Zobaczę, jak Pan sugeruje, dziękuję i pozdrawiam.
0 Like
dekoder
Navigator
Opcje

U mnie nie było w ogole wifi, ale spróbować nie zaszkodzi

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@dekoder  Tak z ciekawości na jaki zmieniłeś region WIFI ?

@misior41  Czy ty nie masz problemu zasięgiem WIFI po  stronie routera ?

0 Like
dekoder
Navigator
Opcje

Ojjj, teraz nie pamietam, ale jutro będę u córki, bo tam jest teraz ten telewizorek, to jak nie zapomnę  to sprawdzę 

0 Like
misior41
Apprentice
Opcje
Koledzy, nie wiem co jest grane, ale znów internet śmiga na pełnym sygnale- więc nic na razie nie ruszam, jak się znów sknoci, to zapewne zastosuję Wasze cenne porady...dziękuję Wam za poświęcony czas.
Będę dalej obserwował swój produkt i dam znać, jak się zachowuje.
Pozdrawiam...
0 Like
RadekK
Hotshot
Opcje

@misior41, dobrze to słyszeć i oby tak pozostało! :smiling-face:

0 Like
Members_nN42EY0
First Poster
Opcje

20201004_174345.jpg

 ja mam taki problem 

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Members_nN42EY0  Nie bardzo rozumiem, twój problem możesz coś więcej opisać ?

0 Like
Bastecki
Explorer
Opcje

Mam telewizor QE55Q80BAT, i ma on problemy z łączeniem się do wifi. Nie raz nie ma problemu, normalnie sie połączy, a czasami nie znajduje sieci, jak chce znaleźć ręcznie to nie ma żadnej sieci dostępnej, a powinny być różne, bo mieszkam w bloku, więc to nie wina mojego routera. Kiedy nie ma żadnej sieci, pomaga odłączenie od prądu na jakiś czas, później normalnie wynajduje sieci różne, i się łączy z moja, ale problem co chwile powraca

0 Like