Închide

What are you looking for?

anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Subiect inițial:

Probleme pe platformele de streaming

(Subiect creat la: 23-01-2026 07:34 PM)
437 Vizualizări
Luca45CJ
Journeyman
Opțiuni

Bună ziua,

Dețin un Samsung 77S90F (OLED) și am o problemă specifică aplicațiilor de streaming (Netflix / Disney+ / Prime Video etc): subtitrările și elementele de interfață (titlu film, info, bara de progres) sunt extrem de luminoase/strălucitoare, aproape orbitoare, mai ales în scene întunecate. Imaginea filmului este în regulă; problema este în principal la text/overlay.

Important: fenomenul apare doar în aplicațiile de streaming de pe TV; pe alte surse nu îl observ în același fel.

Mai are cineva aceasta problema?

14 Răspunsuri
MariusG14
Samsung Members Star ★
Opțiuni
Nu dețin un model similar. Din ce am citit, ar merge dacă ai setare să schimbi culoarea subtitrării în galben sau să modifici luminozitatea, dar îți va afecta și imaginea.
Am uitat sursa 😊.
https://www.reddit.com/r/OLED/comments/1p32bji/s90f_whites_are_too_bright/
- - - - - - - - - - - - - - - - - -
Caută... citește... postează.
Dacă un răspuns ți-a rezolvat postarea, marchează-l ca soluție.
Luca45CJ
Journeyman
Opțiuni

Mulțumesc. Am încercat toate variantele recomandate, insa din păcate nu rezolva deloc problema. E o chestiune ce ma deranjează destul de mult. 

Mulțumesc pentru răspuns. 

ElenaP
Samsung Members Star ★★
Opțiuni
Salutare. Este posibil să ai tu o sensibilitate la acest tip de ecran? Eu am un QLED Samsung, dar nu am sesizat asta. Și am ochii sensibili, de exemplu, telefonul îl țin la luminozitate mică majoritatea timpului.
Dacă ai modul inteligent activat, încearcă să îl oprești și atunci poți schimba și Picture Mode pe Movie. Poate te ajută și funcția Eye Comfort activată.
Luca45CJ
Journeyman
Opțiuni

Am încercat toate variantele, toate modurile - Film - AI - am redus luminozitate, contrast..  același lucru, nici o schimbare.

Luca45CJ
Journeyman
Opțiuni

Bănuiesc ca daca ar fi fost o problema de sensibilitate a ochilor, ar fi si la alte programe, nu doar in platformele de streaming. Si apare doar la cele sunt in FULL HD si 4K

ElenaP
Samsung Members Star ★★
Opțiuni
Am menționat de sensibilitate pentru că eu nu am sesizat problema asta. Și folosesc aplicațiile de streaming.
Iar dacă nici prin setările recomandate nu se rezolvă, cel mai probabil ține de software. Așa este implementat, iar afișarea devine mult prea luminoasă în modul HDR.
Canca93
Voyager
Opțiuni
Salut! Luminozitatea exagerată a subtitrărilor în aplicațiile de streaming HDR apare din cauza setărilor de contrast dinamic și modulului HDR. Dezactivează contrastul dinamic și schimbă modul de imagine pe „Filmmaker” sau „Movie” pentru a reduce această problemă. În plus, actualizează firmware-ul televizorului și aplicațiile.
Luca45CJ
Journeyman
Opțiuni

Televizorul l-am achiziționat acum 3 zile .  Am verificat toate actualizările si apar a fi la zi. 

Canca93
Voyager
Opțiuni
Cu drag! Încearcă totuși să seteazi televizorul pe modul „Filmmaker” sau „Movie” și dezactivează contrastul dinamic pentru a reduce luminozitatea exagerată a subtitrărilor în aplicațiile de streaming.
MariusG14
Samsung Members Star ★
Opțiuni
Ai încercat și să contactezi Samsung? Poate au ei un răspuns.
https://www.samsung.com/ro/support/contact/
- - - - - - - - - - - - - - - - - -
Caută... citește... postează.
Dacă un răspuns ți-a rezolvat postarea, marchează-l ca soluție.
Luca45CJ
Journeyman
Opțiuni

Voi încerca sa iau legătură cu ei săptămâna viitoare. Am mai observat ca se întâmplă asta, la filmele care sunt HDR10+. La cele care sunt doar 4K este totul ok.

ElenaP
Samsung Members Star ★★
Opțiuni
Nu știu cum te poate ajuta suportul Samsung, dacă prin setările recomandate în comentarii nu s-a schimbat nimic pentru tine.
Procesarea HDR așa funcționează în aplicațiile de streaming. Subtitrările și UI-ul în HDR sunt afișate foarte luminos.
Luca45CJ
Journeyman
Opțiuni

Mulțumesc.. așa e. La cele HDR10+ - nu doar subtitrarea este foarte luminoasă, dar si imaginea este extrem de întunecată, iar fata actorilor este foarte întunecată, cu tenta roșie. Am modificat toate setările posibile pentru a remedia. Am revenit si la setările din fabrica.. nimic. Încep sa cred ca e defect televizorul. Pe forumul transmis de MariusG14 am mai găsit un utilizator cu aceeași problema. voi încerca sa vorbesc cu el daca a găsit o soluție. 

ElenaP
Samsung Members Star ★★
Opțiuni
Am înțeles. Nu știu ce să zic, nu poți exclude și varianta să fie un produs defect, ținând cont de tenta aceea întunecată, roșiatică.
Dacă TV a fost achiziționat online, poți încerca să îi dai retur și să comanzi alt TV, fiind în perioada de cele 14 zile de la achiziție. Știu că e un pic de bătaie de cap, dar poate merită încercată și varianta asta.
De asemenea, încearcă să ajungi într-un magazin unde au expuse TV-uri Samsung, poate te ajută și asta.
0 Aprecieri