Închide

What are you looking for?

anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Subiect inițial:

Ce televizor sa aleg intre 65Q70A, 65Q80A si 65QN85A?

(Subiect creat la: 28-11-2021 12:36 PM)
362 Vizualizări
brwspots
Voyager
Opțiuni

Am nevoie destul de rapid de o parere legat de ce televizor sa imi achizitionez. Am de ales intre 65Q70A, 65Q80A si 65QN85A, toate la preturi foarte bune, destul de apropiate. Problema nu apare la calitate/pret ci la care este, de fapt, mai bun. Am inteles ca cele 2 modele mai scumpe, avand panou IPS, au luminozitatea mai puternica (in jur de 1100 niti, pe cand Q70 are de 550 niti) si unghiuri de viazualizare mai bune, dar contrast de doar in jur de 1500:1, pe cand Q70, avand panou VA, ajunge chiar la un contrast de 7500:1, net superior (date de pe RTINGS.com), dar are performanta mediocra in imagini HDR, din cauza lipsei de luminozitate. Totusi, vreau sa stiu daca local dimming-ul de tip full array de pe modelul neo Qled (QN85) compenseaza lipsa contrastului. Planuiesc a il folosi impreuna cu un soundbar (deci sunetul nu e o problema), intr-o mansarda unde doar intre orele 11 si 14, o fanta de lumina ajunge direct pe ecran, in rest fiind relativ intuneric. Totodata, o sa ma uit foarte mult noaptea. Vreau sa il achizitionez azi, datorita unei oferte foarte bune, aplicata tuturor 3. Va rog sa ma ajutati cu pareri cat de repede puteti.

5 Răspunsuri
RapierXDA
Samsung Members Star ★★★
Opțiuni
Eu as merge pe 65QN85A datorita panoului IPS. VA-urile sunt mai rapide si au contrast mai mare dar la continut HDR se va vedea mai bine IPS-ul de la modelul Neo Qled. Asta am vazut si prin ceva review-uri comparative ca de ex cel de mai jos (Q80 vs QN85)

https://www.rtings.com/tv/tools/compare/samsung-q80-q80t-qled-vs-samsung-qn85a-qled/1819/21552?usage...

Consideri ca un comentariu ti-a fost de ajutor? Marcheaza-l ca solutie in discutia pe care ai deschis-o... Asa vei ajuta si pe altii sa gaseasca rapid rezolvari la probleme similare
brwspots
Voyager
Opțiuni
Da, dar aici e vorba de Q80T, care are panou VA, fata de Q80A, care are tot IPS
0 Aprecieri
Note10PlusRox
Navigator
Opțiuni
Vrei tv tapan mergi pe oled punct .
0 Aprecieri
RapierXDA
Samsung Members Star ★★★
Opțiuni
Daca diferenta nu este mare de pret intre cle doua, eu as merge pe cel mai nou si cu tehnologiile cele mai avansate (neo Qled). Daca diferenta este semnificativa de pret si as fi oarecum constrans de buget, l-as lua pe cel mai ieftin. Ambele modele (ma refer la cele cu IPS) sunt foarte ok si au imagine buna. Mai ales in scenariul descris de tine (camera preponderent întunecoasa, vizionare mai mult noaptea, etc) diferentele vor fi minore, daca nu il folosesti nici la jocuri/consola, atunci chiar poti alege pe cel care te atrage mai mult

Consideri ca un comentariu ti-a fost de ajutor? Marcheaza-l ca solutie in discutia pe care ai deschis-o... Asa vei ajuta si pe altii sa gaseasca rapid rezolvari la probleme similare
0 Aprecieri
Anonymous User
Neaplicabil
Opțiuni

Dacă bugetul nu era fix, eu aş fi făcut un efort financiar şi l-aş fi ales pe acesta:
https://www.samsung.com/ro/tvs/qled-tv/qn90a-65-inch-neo-qled-4k-smart-tv-qe65qn90aatxxh/
Iar aici îl găseşti la cel mai bun preț:
https://www.hifistore.ro/televizor-neo-qled-samsung-qe65qn90a-smart-tv-4k-uhd-control-vocal-163-cm-n...

Dintre cele 3 postate de tine eu aş merge pe ultimul, 65QN85A aşa cum ți-a recomandat şi @RapierXDA.

Aici ai şi o comparație cu modelul recomandat de mine (în primele rânduri)dar care din păcate este mai scump şi nu se încadrează în bugetul tău.
Are însă nişte atuuri deloc de neglijat față de 65QN85A printre care aspectul negrului mai intens şi a contrastului superior care pentru mine contează în alegere.
Dar este investiția ta 🙂,tu decizi.
https://www.rtings.com/tv/tools/compare/samsung-qn90a-qled-vs-samsung-qn85a-qled/21551/21552?usage=1...
Precizez că această comparație este între variantele 55,nu 65.
Dar este sugestivă oricum.
Succes!