Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zalane przyciski głośności i włączania Tabletu

(Temat utworzony: 17-05-2021 08:49 PM)
407 Wyświetlenia
ALIENX21
Helping Hand
Opcje
Witam wszystkich od weekendu mam problem gdyż w weekend wylałem przypadkiem piwo na tablet i jak w tytule Przyciski od głośności i włączania tabletu chodzą tak (ciasno bez tych pstryków podczas wciskania) I tu pytanie czy można to jakoś samemu w domowych warunkach naprawić czy zostaje tylko serwis? Ma ktoś jakiś pomysł? 

image

8 Odpowiedzi
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Cześć @ALIENX21 

Wątpię, że w domu to naprawisz, trzeba rozkleić tablet i zobaczyć co tam się stało. Udaj się do serwisu. 

Serwis znajdziesz tutaj: https://www.samsung.com/pl/support/service-center/

ALIENX21
Helping Hand
Opcje
Dziękuję za odpowiedź
Perloklak
Navigator
Opcje
Zależy czym były zalane przyciski i na jak długo , jeżeli to był jakiś sok i szybko został wytary to tak i siak trochę się go dostało pod obudowę więc będzie sklejona i będzie się zacinać proponuję przetrzeć wacikiem nasączonym spirytusem i przedmuchać sprężonym powietrzem np do kupienia w sprayu powtórzyć z 3 razy nie żałować spirytusu bo zaraz odparuje.
Perloklak
Navigator
Opcje
Browarek ta metoda też usunie
ALIENX21
Helping Hand
Opcje
Oki dziękuję za wskazówki w piątek jak będę w domu się tym zajmę i dam znać czy pomogło
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Perloklak A czy ty wiesz że sprężonym powietrzem, możesz bardziej uszkodzić tablet? Ciecz która się znajduje w przyciska i gdy ją przedmuchamy ciesz może zaciec dalej.

Perloklak
Navigator
Opcje
Dla tego napisałem : czym było zalane i na jak długo. Można się domyśleć że na krótko bo sprzęt dalej działa,więc ilość cieczy którą się dostała jest znikoma czyli z taką ilość spirytus powinien beż problemu zneutralizować.
Alko01
Navigator
Opcje
Wyłącz całkowicie tablet i pędzelkiem małą ilością rozprowadź alkohol izopropylowy. I odstaw tablet na 1 dzień by alkohol odparował