13-04-2022 11:10 AM - upraveno 13-04-2022 11:21 AM
- Označit jako nové
- Záložka
- Přihlásit k odběru
- Ztlumit
- Přihlásit se k odběru
- Zvýraznit
- Tisk
- Oznámit nevhodný obsah
Zdravím, chtěl bych se optat na upgrade OS android 4.4.2 KitKat na tabletu Galaxy 8.4 pro model SM T-325. Začínám se setkávat s problémem, ze v obchodě Play není moje zařízení/OS podporováno. Předem děkuji za reakce a rady.
o 13-04-2022 11:40 AM
- Označit jako nové
- Záložka
- Přihlásit k odběru
- Ztlumit
- Přihlásit se k odběru
- Zvýraznit
- Tisk
- Oznámit nevhodný obsah
o 13-04-2022 01:54 PM
- Označit jako nové
- Záložka
- Přihlásit k odběru
- Ztlumit
- Přihlásit se k odběru
- Zvýraznit
- Tisk
- Oznámit nevhodný obsah
Dobrý den @Ellendil
Poslední aktualizace na Váš tablet proběhla v roce 2017. Od verze Android, kterou má Váš tabletu uběhlo již 8 verzí, a bohužel žádný vývojář nedrží tak dlouhou podporu aplikací pro starší verze OS Android. Lze jen očekávat, že podporovaných aplikací bude ubývat.
o 13-04-2022 05:25 PM
- Označit jako nové
- Záložka
- Přihlásit k odběru
- Ztlumit
- Přihlásit se k odběru
- Zvýraznit
- Tisk
- Oznámit nevhodný obsah
Já jen upřesním, že tady hraje roli přímo Google, který vývojáře nutí aplikace aktualizovat tak, aby směřovaly nejpozději na druhou nejnovější verzi.
@Ellendil obávám se, že to je daň za současný stav světa, kdy i technicky funkční zařízení nakonec morálně zastará. DOporučuju vám pomocí aplikace ML Manager Pro nebo jiné podobné zazálohovat aplikace, abyste je mohl později případně přeisntalovat z APK a smířit se s tím, že tento tablet na tom s podporou bude už jen hůř.
P.S. Můžete se ještě podívat, jestli pro něj není nějaká komunitní podpora, ale moc bych na to nesázel.

⌚ Samsung Galaxy Watch Ultra | Samsung Galaxy Buds2 Pro / Buds3 Pro
o 13-04-2022 10:52 PM
- Označit jako nové
- Záložka
- Přihlásit k odběru
- Ztlumit
- Přihlásit se k odběru
- Zvýraznit
- Tisk
- Oznámit nevhodný obsah
Aha, koukám že jsem otázku specifikoval poněkud obecněji. Jde mi o upgrade z KitKatky na Android 6.0 Marshmallow nebo vyšší verzi… To ze podpora kitkatky je již 5 let od kytickami mi došlo, když jsem kouk na info o tabletu. Samozřejmě jsem zkusil i podporu samsung, ale jak se dalo čekat, na takhle starý tablet už podporu nezískáte.
Takže abych to ještě upřesnil, jde na uvedeny model dostat vyšší verzi android než je KitKat a jak obtížné by to bylo?
A omlouvám se za nejasný první dotaz
13-04-2022 11:36 PM - upraveno 13-04-2022 11:36 PM
- Označit jako nové
- Záložka
- Přihlásit k odběru
- Ztlumit
- Přihlásit se k odběru
- Zvýraznit
- Tisk
- Oznámit nevhodný obsah
14-04-2022 07:20 AM - upraveno 14-04-2022 07:23 AM
- Označit jako nové
- Záložka
- Přihlásit k odběru
- Ztlumit
- Přihlásit se k odběru
- Zvýraznit
- Tisk
- Oznámit nevhodný obsah
Existuje verze čistého androidu 10, návod na instalaci je zde: https://tweakdroid.com/lineage/samsung-galaxy-tab-pro-8-4-sm-t325-mondrianlte/
Pozor, prostředí bude vypadat jinak, záruku už asi neřešíte 😉 ale může to dopadnout i tak, že tablet už nezapnete. Bude tam Android 10, takže poměrně nový, ale netuším, jak to bude celé rychlé. On ten tablet už něco pamatuje a nároky systému i aplikací se zvýšily, takže pořád je tu otázka, jestli do toho jít.
EDIT: zkoušel jsem odkazy v článku a nefungují. Nemám už prostor na to, zjišťovat, jestli je to dočasý výpadek nebo dlouhodobý. Bavíme se ale stejně o poměrně složité operaci, takže zkuste pohledat věci jako "Lineage SM T-325". Budete potřebovat nejspíš nástroj Odin, tím nahrajete vlastní recovery a z ní pak nahrajete nejdříve systém a pak Gapps.

⌚ Samsung Galaxy Watch Ultra | Samsung Galaxy Buds2 Pro / Buds3 Pro
o 14-04-2022 12:28 PM
- Označit jako nové
- Záložka
- Přihlásit k odběru
- Ztlumit
- Přihlásit se k odběru
- Zvýraznit
- Tisk
- Oznámit nevhodný obsah
https://forum.xda-developers.com/f/galaxy-tab-pro-12-2-10-1-8-4-original-android-de.2783/
o 14-04-2022 12:28 PM
- Označit jako nové
- Záložka
- Přihlásit k odběru
- Ztlumit
- Přihlásit se k odběru
- Zvýraznit
- Tisk
- Oznámit nevhodný obsah