Zavřít

What are you looking for?

zrušit
Zobrazování výsledků pro 
Hledat místo 
Měli jste na mysli: 

Původní téma:

Upgrade Os android 4.4.2 KitKat na SM T-325

(Téma vytvořeno: 13-04-2022 11:10 AM)
1889 Zobrazení
Ellendil
First Poster
Možnosti

Zdravím, chtěl bych se optat na upgrade OS android 4.4.2 KitKat na tabletu Galaxy 8.4 pro model SM T-325. Začínám se setkávat s problémem, ze v obchodě Play není moje zařízení/OS podporováno. Předem děkuji za reakce a rady.

0 Like
8 Odpovědi
Cupinar
Troubleshooter
Možnosti
Ahoj,pro tento tablet je to bohuzel vrcholna verze.Co se tyce obchodu play....neaktualizuji se vam aplikace?nebo uz nejsou pro vas dostupne?
0 Like
fajnSnek
Samsung Members Star ★★★
Možnosti

Dobrý den @Ellendil 

Poslední aktualizace na Váš tablet proběhla v roce 2017.  Od verze Android, kterou má Váš tabletu uběhlo již 8 verzí, a bohužel žádný vývojář nedrží tak dlouhou podporu aplikací pro starší verze OS Android. Lze jen očekávat, že podporovaných aplikací bude ubývat. 

fajnsnek2
Libb
MegaStar
Možnosti

Já jen upřesním, že tady hraje roli přímo Google, který vývojáře nutí aplikace aktualizovat tak, aby směřovaly nejpozději na druhou nejnovější verzi.

@Ellendil obávám se, že to je daň za současný stav světa, kdy i technicky funkční zařízení nakonec morálně zastará. DOporučuju vám pomocí aplikace ML Manager Pro nebo jiné podobné zazálohovat aplikace, abyste je mohl později případně přeisntalovat z APK a smířit se s tím, že tento tablet na tom s podporou bude už jen hůř.

P.S. Můžete se ještě podívat, jestli pro něj není nějaká komunitní podpora, ale moc bych na to nesázel.

Samsung S25 Ultra JetBlack 1 TB | Pixel 8a / 9 128 GB | Samsung Galaxy Tab S9 256GB
Samsung Galaxy Watch Ultra | Samsung Galaxy Buds2 Pro / Buds3 Pro

0 Like
Ellendil
First Poster
Možnosti

Aha, koukám že jsem otázku specifikoval poněkud obecněji. Jde mi o upgrade z KitKatky na Android 6.0 Marshmallow nebo vyšší verzi… To ze podpora kitkatky je již 5 let od kytickami mi došlo, když jsem kouk na info o tabletu. Samozřejmě jsem zkusil i podporu samsung, ale jak se dalo čekat, na takhle starý tablet už podporu nezískáte.

Takže abych to ještě upřesnil, jde na uvedeny model dostat vyšší verzi android než je KitKat a jak obtížné by to bylo? 

A omlouvám se za nejasný první dotaz

0 Like
Cupinar
Troubleshooter
Možnosti
Bohuzel nejde v pravem slova smyslu.Lze nahrat nastavbu toho kitkatu,takze se to bude chovat jako napr android 10 ale s tim,ze budete mit korenove stale 4.4.2.Nelekejte se.stale pojede jak ma,ba dokonce nainstalujete novejsi aplikace.Ovsem neni nikde zaruka,ze pujdou vsechny,nebo ze vam to pojede korektne
0 Like
Libb
MegaStar
Možnosti

Existuje verze čistého androidu 10, návod na instalaci je zde: https://tweakdroid.com/lineage/samsung-galaxy-tab-pro-8-4-sm-t325-mondrianlte/

Pozor, prostředí bude vypadat jinak, záruku už asi neřešíte 😉 ale může to dopadnout i tak, že tablet už nezapnete. Bude tam Android 10, takže poměrně nový, ale netuším, jak to bude celé rychlé. On ten tablet už něco pamatuje a nároky systému i aplikací se zvýšily, takže pořád je tu otázka, jestli do toho jít.

EDIT: zkoušel jsem odkazy v článku a nefungují. Nemám už prostor na to, zjišťovat, jestli je to dočasý výpadek nebo dlouhodobý. Bavíme se ale stejně o poměrně složité operaci, takže zkuste pohledat věci jako "Lineage SM T-325". Budete potřebovat nejspíš nástroj Odin, tím nahrajete vlastní recovery a z ní pak nahrajete nejdříve systém a pak Gapps.

Samsung S25 Ultra JetBlack 1 TB | Pixel 8a / 9 128 GB | Samsung Galaxy Tab S9 256GB
Samsung Galaxy Watch Ultra | Samsung Galaxy Buds2 Pro / Buds3 Pro

0 Like
voch
Pioneer
Možnosti
Dostanete tam i android 11, když bude chuť. Romek na to komunita udělala dost. Na odkazu níže jsou různé rom (pozor, ne všechny jsou na 325, ale jen na 320, ale je to vždy v popisku). U každé Rom je podrobný návod i patřičný troubleshooting od dalších uživatelů. Jinak co se týče rychlosti, dovolím si říct, že čistý android bez blotwaru a nadstavby, kterou Samsung tehdá měl, to proběhá stejně rychle, možná i lépe.

https://forum.xda-developers.com/f/galaxy-tab-pro-12-2-10-1-8-4-original-android-de.2783/
voch
Pioneer
Možnosti
Jinak osobně bych asi doporučil LineageOS.
0 Like