31-01-2021 03:15 PM
31-01-2021 03:23 PM — edytowano 31-01-2021 03:24 PM
@AgaJG Cześć
Jak najbardziej do takich czynności, które opisujesz spokojnie ten sprzęt da radę. Zwłaszcza do takich rzeczy jak teams, programy biurowe dobry wybór. Jeżeli możesz trochę więcej dołożyć to s7 będzie również charakteryzował wysoką wydajnością a że jako nowszy model też będzie dłuższe wsparcie
31-01-2021 03:32 PM
Korzystałem przez jakiś czas z tabletów Galaxy Tab S5e oraz Galaxy Tab S6. W obu miałem klawiaturę i przyznam, że trzeba spędzić nieco czasu z klawiaturą żeby się do niej przyzwyczaić. Z tego co wiem to do modelu S6 Lite nie ma dedykowanej klawiatury firmy Samsung. Jeżeli zależy Ci na dedykowanej klawiaturze to pozostają modele S5e, S6 oraz S7. Im nowsze wybierzesz urządzenie tym dłuższe będzie posiadało wsparcie w postaci aktualizacji systemu. Jeżeli jednak szukasz tańszego rozwiązania to zamiast modelu S6 Lite zastanów się nad modelem S5e.
Do tabletu możesz również dokupić myszkę Bluetooth, dzięki czemu poprawisz ergonomię pracy. Jednak w mojej ocenie tablet nigdy nie zastąpi laptopa. To zawsze będzie w mniejszym lub większym stopniu pójście na kompromis. Główną zaletą tabletów jest ich mobilność oraz niewielki rozmiar a co za tym idzie również niska waga. Większość zadań również wykonasz na tablecie, ale czasami trzeba się pogodzić z pewnymi ograniczeniami lub uproszczeniami.
Wszystko zależy od tego czego wymagamy od urządzenia. Do zajęć online tablet powinien wystarczyć, ale najlepiej na spokojnie przemyśleć wszystkie za i przeciw.
31-01-2021 03:42 PM
31-01-2021 05:04 PM
31-01-2021 05:22 PM
31-01-2021 06:06 PM
@AgaJG, jeżeli rysik jest dla Ciebie ważny to pozostaje wybór pomiędzy Tab S6 oraz Tab S7. Odnośnie drukarki to jeżeli masz bezprzewodową drukarkę to nie powinno być problemów z jej odszukaniem w tablecie i wydrukowaniem dokumentów.