Zavřít

What are you looking for?

zrušit
Zobrazování výsledků pro 
Hledat místo 
Měli jste na mysli: 

Původní téma:

Tablet na noty

(Téma vytvořeno: 22-07-2024 11:47 AM)
1410 Zobrazení
OndraZa
Apprentice
Možnosti
Zdravím vás,

chtěl bych se zeptat, jestli tady někdo z vás používá tablet pro zobrazování not, ze kterých hraje? Papírové noty se mi už trochu kupí, a tak bych rád přešel na nějakou elektronickou verzi. Pokud někdo tablet k tomuto účelu využívá, jakou máte prosím velikost displeje? 

Předem děkuji za odpověď a přeji hezký den. 
0 Like
9 Odpovědi
FRENKY22
Big Cheese
Možnosti
Tablet (s9+) pouzivam pro nacvik skladeb (kdy si muzu v klidu zastavit a posunout) nikoliv primo pri hrani.
Akorat nehraju z not, ale z kytarovych tabulatur a akordovych znacek.
Nemam tam zadnou specialni aplikaci..hraju z pdfka.
0 Like
JeoCZ
Hotshot
Možnosti
Zdravím, samozřejmě čím větší, tím lepší. Ale záleží i na kvalitě zraku. Mám také S9+ (12,4"), což mi přijde na jednu stranu not ke klavíru v pohodě, ale i z 11" verze by to určitě šlo. Hraju ovšem minimálně a vždy jen z pdf, s žádnou aplikací zkušenost nemám.
0 Like
OndraZa
Apprentice
Možnosti
Dobrý den, moc Vám děkuji za odpověď.
0 Like
OndraZa
Apprentice
Možnosti
Dobrý den, super, moc Vám děkuji za odpověď. Já právě uvažuji hlavně od S9+, protože S9 mi přijde malá a S9 ultra už moc velká. Jen si říkám, jestli ten displej u S9+ není moc "úzký". Nevím, jak se tam ta jedna stránka not moc zdeformuje.
0 Like
JeoCZ
Hotshot
Možnosti
Předpokládám, že ten tablet nebudete používat jen pro noty, to by byla škoda. S9+ je naprosto špičkové zařízení, takže ten širokoúhlý displej zase oceníte při sledování filmů. Ale úplně ideální by bylo se zastavit v nějakém showroomu, načíst přes prohlížeč na tabletu nějakou stránku s notama a podívat se na to osobně. Ono se to těžko radí, protože s vyšší úrovní hraní sledujete mnohem více not v kratším čase, já jsem začátečník (byť jsem se v mládí učil hodně dlouho 😀).
0 Like
JeoCZ
Hotshot
Možnosti
A ještě jedna rada, cca v říjnu by měla přijít řada S10, takže současnou bych vzal jen s nějakou výraznou slevou.
0 Like
OndraZa
Apprentice
Možnosti
Přesně, ten tablet budu používat i do školy na psaní poznámek a na další věci. Ale chtěl bych mít zároveň i ty noty. Ano, to mám určitě v plánu jít někam na prodejnu, kde tento tablet mají, abych si to vyzkoušel, jak to vypadá v reálu. No, já bych ten tablet využil na hraní v orchestru, takže tam těch not už je trochu více, ale věřím, že na to tahle verze tabletu postačí.

Jo jo, to jsem také někde zaregistroval, budu se po nějakých slevách koukat. Na MobilPohotovosti jsem zjistil, že když by měli na skladě zánovní S9+ tak ho prodávají za 20 000 Kč, což je celkem výrazná sleva.
JeoCZ
Hotshot
Možnosti
Plusko je ideální velikost, byť by se mnou kolega @fajnSnek asi nesouhlasil (přešel totiž od Pluska k Ultře a nemůže si to vynachválit). 🙂
OndraZa
Apprentice
Možnosti
Do ultry bych asi nešel, protože mi to přijde už moc veliké i na nějaké přenášení a tak. Myslím si, že právě S9+ je tak akorát.
0 Like