Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Tab S7 gesty S Pen - jak wyłączyć.

(Temat utworzony: 28-12-2020 06:42 PM)
2553 Wyświetlenia
Greg89
Explorer
Opcje

Posiadam tablet Tab S7+ z rysikiem S Pen. Stylus jest bardzo fajny i w ogóle, w sumie to dla niego i niezłej wielozadaniowości wybrałem ten model. Ale wkurzają mnie gesty w powietrzu, to jest kiedy trzymam rysik nad ekranem i delikatnie nim poruszę to ekran albo aktualne menu przesuwa się. Bardzo łatwo niechcący poruszyć rysik i coś przesunąć na ekranie, więc to strasznie denerwuje.

W opcjach rysika wyłączyłem wszystko co się dało: Air gestures, air view, pokazywanie wskaźnika, pływająca ikona. Ale to cholerstwo ciągle działa. Da się to w ogóle wyłączyć? I czy tak powinien zachowywać się tablet? Bo może mój egzemplarz jest uszkodzony i to nie powinno mieć miejsca?

Pomoże ktoś? 

0 Like
7 Odpowiedzi
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Czy próbowałeś wyłączyć Akcje gestem? Przejdź do ustawień rysika i wyłącz tę opcję. Daj znać czy to pomogło. Zrzut pochodzi z modelu Galaxy Note20 Ultra, ale podejrzewam, że na tablecie będzie tak samo.

Screenshot_20201228-191046_Air command.jpg

0 Like
Greg89
Explorer
Opcje

Tak, próbowałem. To oraz Air View, pokazywanie wskaźnika. Wyłączyłem wszystko poza alarmem gdy rysik oddala się od tabletu. 

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Poczekajmy na informacje od pozostałych posiadaczy tego modelu tabletu odnośnie działania rysika. Spróbuj wykonać wipe cache partition. Zabieg ten nie usuwa żadnych danych z telefonu.

https://eu.community.samsung.com/t5/Telefony-i-smartfony/Poradnik-Soft-Hard-Reset-Tryb-Bezpieczny-i-...

Greg89
Explorer
Opcje

Mam coraz mocniejsze wrażenie że z tym rysikiem jest po prostu coś nie tak. Wydaje się zbyt czułu, do tego stopnia, że gdy przeglądam internet z rysikiem, gdy przytrzymam rysik na jakimś obszarze i powoli go puszczam, strona sama się  przesuwa w miarę odpuszczania. Do tego tablet wykrywa dotyk rysika gdy końcuwka jest kilka dobrych milimetrów nad ekranem, za to nie zawsze łapie gdy faktycznie dotknie ekranu.

Miał ktoś takie problemy z jakimkolwiek SPenem w jakimkolwiek urządzeniu? To mój pierwszy rysik Samsunga, więc nie wiem, może to normalne. Ale wydaje mi się że nie. 

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Korzystałem z tabletu Galaxy Tab S6 z rysikiem i nie miałem tego typu problemów. Przyznam, że nie korzystałem zbyt intensywnie z rysika, ale podejrzewam, że zobaczyłbym takie zachowanie jak opisujesz. Na co dzień korzystam z telefonu Note20 Ultra i również nie występują tego typu problemy. Jeżeli w Twojej okolicy jest punkt serwisowy to możesz podejść z tabletem i zademonstrować niepokojące zachowanie rysika i tabletu.

0 Like
Members_utKDSag
First Poster
Opcje

Rozwiązałeś problem? Mam dokładnie ten sam problem.

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Members_utKDSag, czy próbowałeś wykonywać wskazówki opisane w tym wątku?

0 Like