Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Rysik Samsung Galaxy Tab A8 2021

(Temat utworzony: 19-03-2022 08:24 PM)
15453 Wyświetlenia
Ap121
Voyager
Opcje

Witam, czy też tablet obsługuje rysik s-pen?

Samsung Galaxy Tab A8 2021 128GB Wi-Fi SM-X200 
Przejdź do rozwiązania
Matinek
Troubleshooter
Opcje
Ten tablet nie obsługuje rysików, gdyby tak było miałby w zestawie. Klawiaturę myślę że można podłączyć chodź nigdy nie korzystałem z takich rozwiązań.
esmolenka
Journeyman
Opcje
Hejka, ostatnio zakupiłam tablet a9+ i poszukuje dobrego rysika, nie mam bladego pojęcia jaki najlepiej wybrać, będę się nim posługiwać do rysowania a także pisania notatek. Macie jakieś faworyty?
0 Like
Juras8
Voyager
Opcje
Cześć ktoś pisał gdzieś na innym forum że taki działa ale niewiem jeszcze nie kupiłem. 1713073633333.jpg
esmolenka
Journeyman
Opcje
dziękuję 🫶
Juras8
Voyager
Opcje
Gdy czasem kupisz wcześniej i zbadasz temsm proszę o info. Dzięki z góry.
Mighn
Big Cheese
Opcje
Niestety A9 nie obsługuje rysików... oczywiście można kupić coś, co rysik udaje, ale rysowanie tym jest zupełnie bez sensu... zero precyzji, brak wykrywania nacisku... jednym słowem lipa. Do rysowania minimum to tablet S6, który obsługuje prawdziwy rysik.
esmolenka
Journeyman
Opcje
dziękuję za radę 🫶
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@agusiaa3 Ten model nie ma wsparcia dla rysików, więc żaden od Samsung Ci nie zadziała.

adi282123
Apprentice
Opcje
Cześć, jestem na etapie zakupu tableta i myślę o Galaxy Tab A9 plus.
Czy po dokupieniu sobie zwykłego rysika będzie możliwość pisania na tablecie tak jak z SPen-em czyli konwertowanie odręcznego pisma na teskt? 
Ten model niestety SPen-a nie obsługuje.
Czy Samsung Notes na tym urzadzeniu pozwoli na takie coś?
A jeśli nie to czy mogę coś doinstalować aby to móc robić?
0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@adi282123, Tablet na zwykły rysik będzie reagował dokładnie tak samo, jak na palec. Nie będzie żadnej różnicy. Funkcje S Pen nie będą dostępne w tym modelu, ale możesz poszukać jakiejś aplikacji, która oferuje podobną funkcjonalność, np. Handwriting Keyboard. Jeśli dysponujesz większym budżetem, to warto rozejrzeć się za Tab S6 Lite, który jest fabrycznie wyposażony w pióro S Pen.