Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Root tab s10 ultra

(Temat utworzony: 23-02-2025 01:20 PM)
213 Wyświetlenia

Też mam ten problem

mobillo
Student
Opcje
Dzień dobry, 

zakupiłem niby nowy Tab s10 ultra i okazało się że ma nabitą flagę 0x1, czy też został zrootowany. Pozbawiono mnie zapewne gwarancji oraz kilku funkcji z Knox, ale to jest do przeżycia, bardziej martwi mnie czy tablet może być zagrożony jakimś włamem tudzież malware'm. Zastanawia mnie czy bezpieczne jest logowanie się aplikacjami/mailami do tego urządzenia. 

Dodam, że przywróciłem ustawienia fabryczne, zaaktualizowalem androida do najnowszej wersji. Root checker wyświetla informacje o braku ingerencji root, ale Knox status, informuje o nabiciu flagi 0x1. 

Obawiam się jedynie czy to urządzenie jest względnie bezpieczne. 

Bardzo dziękuję za wszelkie podpowiedzi oraz pomoc.

Pozdrawiam
0 Like
6 Odpowiedzi
JasiuTV
Samsung Members Star ★★
Opcje
Dzień dobry, po przez z rootowanie aplikacje i użytkownik zyskuje dostęp do pełnej kontroli nad urządzeniem. Złośliwe aplikacje po przez uprawnainia roota mogą uzyskać dostęp do naszych danych. Zalecam instalować aplikacje tylko z Google Play i Galaxy Store. Warto też poczytać o aplikacji jakie dane zbiera i jakich uprawnień potrzebuje.
mobillo
Student
Opcje
Po przywróceniu ustawień fabrycznych, system Android zaaktualizowal się bezproblemowo więc wydaje mi się, że Root został wymazany przez poprzedniego właściciela, ślad pozostal tylko poprzez nabitą flagę 0x1.

Sam nie ingeruje w system oraz nie instaluje aplikacji niewiadomego pochodzenia. Zostałem wprowadzony w błąd przy zakupie, niestety..
0 Like
JasiuTV
Samsung Members Star ★★
Opcje
Dlatego warto sprawdzić takie rzeczy przed zakupem lub kupować u oficjanych dystrybutorów.
Hunter3000
Navigator
Opcje
Sprawdzales status flagi knox za pomocą download mode?
(Na wyłączonym tel przetrzymaj Vol- i Vol + i podlacz kabel USB z komputera, potwierdz komunikat vol+ i tam ci pokaże warranty void czy masz 0x0 czy 0x1)
0 Like
mobillo
Student
Opcje
Sprawdzałem poprzez aplikację Knox status i wykazało 0x1.
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@mobillo Raz nabita flaga nie schodzi. Możesz oczywiście jeszcze pogadać z serwisem - sprawdzą Ci sprzęt i zweryfikują, czy nie ma czegoś złośliwego na pokładzie.