Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Przegrzewanie tabletu Galaxy Tab S5e w trybie DEX

(Temat utworzony: 29-06-2021 10:25 AM)
678 Wyświetlenia
AlwinK
Pioneer
Opcje
Po aktualizacji do Android 11, One UI 3.1 korzystanie z tabletu w trybie DEX stało się nie możliwe. 
Co chwilę różne aplikację są zamykane z komunikatem o przegrzewanie tabletu.

image

Mogę prosić o pomoc jak Mogę to rozwiązać? 
0 Like
AlwinK
Pioneer
Opcje
Wiesz ja eksploatuje ten tablet dość intensywnie, tablet włączony przez kilka godzin. Zazwyczaj po ~ godzinie zaczynają się problemy przegrzewania w DEX. Co dziwne sam tablet jest chłodny w porównaniu do telefonu S10.
No cóż pozostaje czekać, może przyszła aktualizacja naprawi ten problem.

Na obecną chwilę otrzymałem odpowiedź być może kolejną szablonową...

"Dziękujemy za zgłoszenie nam raportu o błędzie. Pomaga nam to lepiej zrozumieć Twoje doświadczenia i wprowadzać ulepszenia do naszych produktów i usług. Przekażemy go do naszych ekspertów w celu sprawdzenia i wyślemy aktualizację zaraz po weryfikacji."

Edit:

Tutaj takie same problemy np. że strony https://www.reddit.com/r/GalaxyTab/comments/mzwzew/s5e_slow_after_android_11_update/

"Same problems here!
I use DEX mode by connecting to a DELL U2520D via usb-c cable, never had problems with overheating. After android 11 I get warnings that even "settings", are causing tablet to overheat. And yew it is slower than it used to be."Screenshot_20210705-113731_iGO Luna.jpgScreenshot_20210705-113641_Poweramp.jpg
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@AlwinK  Poza tym jest to urządzenie które nie ma aktywnego chłodzenia, do tego jeszcze pracuje w trybie dex no i wysokie temperatury na zewnątrz.

AlwinK
Pioneer
Opcje
No proszę cię, tablet nie jest używany do wymagających gier. Tylko jako stacja multimedialna do TV, Muzyki i nawigacji. Z wcześniejszą wersją Androida nie było problemów.
A z tego co wiem to aktualizacja Androida do wersji 11 powoduje właśnie problem z przegrzewaniem na urządzeniach Samsunga, nawet aktualizacja na s10 została w pierwszej fazie cofnięta i przesunięta z powodu przegrzewania.

Temperatury na zewnątrz ? Spokojnie nie używam w pełnym słońcu pozatym klimatyzację w aucie mam ustawioną na 20 stopni więc to nie to.
AlwinK
Pioneer
Opcje
Mam jeszcze pytanie, jeżeli dochodzi do rzekomego "przegrzania" to jak mam sprawdzić jaka jest faktyczna temperatura urządzenia ?
Jedynie co udało mi się znaleźć to temperatura baterii, gdzie przy 31,5 stopniach Celsjusza tablet w trybie DEX zaczyna świrować.Screenshot_20210708-204711_iGO Luna.jpg
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Najbardziej wiarygodny pomiar będzie wykonany za pomocą zewnętrznego miernika temperatury. Możesz spróbować zainstalować jedną z wielu aplikacji w sklepie. Pamiętaj jednak, że wartości podawane przez tego typu aplikacje nie zawsze odpowiadają rzeczywistości.

AlwinK
Pioneer
Opcje
Zainstalowałem dwie aplikacje i one pokazują taką samą temperaturę. Co do zewnętrznego pomiaru to póki co tylko organoleptyczny i stwierdzam że tablet jest średnio ciepły więc te 32 stopnie są bardzo realne.

Na chwilę obecną mam dość i chciałbym to oddać na reklamację z żądaniem naprawy lub przywrócenia Androida 10.

Tylko jak naprawa ma wyglądać jak wsparcie supportu, że problemu nie ma to chyba prościej będzie oddać to jako niezgodność przedmiotu z umową.
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Jeżeli temperatura nie jest zbyt wysoka a mimo wszystko pojawia się informacja o przegrzewaniu to możliwe, że jest to błąd w oprogramowaniu, który zostanie usunięty w kolejnej aktualizacji. Niestety nie wiadomo czy tak się stanie. Jeżeli nie chcesz czekać to pozostaje skorzystać z gwarancji producenta lub z rękojmi sprzedawcy. W obu przypadkach urządzenie trafi do serwisu, gdzie zostanie poddane testom. Od opinii serwisu zależeć będzie decyzja odnośnie Twojej reklamacji.

kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@AlwinK, Aplikacja AIDA64 pozwala na dokładny odczyt temperatur w tym tablecie

Screenshot_20210709-164526_AIDA64.jpg

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.finalwire.aida64&hl=pl&gl=US

AlwinK
Pioneer
Opcje
Dzięki, zainstalowałem i sprawdziłem. Przy temperaturze baterii ~31,5 zaczynają zamykać się aplikacje. W AIDA64 nie widzę jakiś ekstremalnych temperatur.Screenshot_20210709-201214_Samsung DeX home_7811.jpgScreenshot_20210709-201223_Samsung DeX home_7812.jpg
0 Like
AgnieszkaG
Expert
Opcje

@AlwinK Pozostaje iść za radą @mirudo24 i albo czekać na aktualizację albo przekazać tablet do serwisu na ekspertyzę. Lokalizacje autoryzowanych serwisów znajdziesz tu: 

https://www.samsung.com/pl/support/service-center/

0 Like