Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

problem ze split screen TAB S6

(Temat utworzony: 14-09-2020 09:28 AM)
335 Wyświetlenia
wienio
Apprentice
Opcje
Witam, po aktualizacji napotkałem problem z funkcjonalnością multitasking split screen. 
Na co dzień, rozpisując finanse korzystałem z otwartych dwóch aplikacji w trybie split screen - banku i programu księgowego. Zawsze działało to perfekcyjnie, mogłem powiększać i zmniejszać pole aplikacji banku, dostosowywać wszystko do swoich potrzeb. Od kilku dni jednak gdy próbuję zmodyfikować wielkość pola aplikacji banku, wyrzuca mnie z funkcji podzielonego ekranu i wyłącza się aplikacja banku. 
Próbowałem wyczyścić pamięć aplikacji, jednak to nic nie pomogło. 
Czy ktoś spotkał się kiedyś z takim problemem? 
6 Odpowiedzi
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Cześć @wienio
Wykonaj wpie cache partition, ten zabiek nie usuwa danych. Daj znać czy pomogło.

Poradnik jak wykonać Wipe Cache Partition
https://eu.community.samsung.com/t5/telefony-i-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczny-i-...
wienio
Apprentice
Opcje
niestety hard reset nie pomógł. utraciłem jedynie to czego klawiatura zdążyła się dotychczas nauczyć, bo jak widać backup tego nie zapamiętuje.
problem nadal w tej samej formie...
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@wienio  napisał(a):
niestety hard reset nie pomógł. utraciłem jedynie to czego klawiatura zdążyła się dotychczas nauczyć, bo jak widać backup tego nie zapamiętuje.
problem nadal w tej samej formie...

@wienio  miałeś wykonać Wipe Cache Partition, a nie Hard reset ?

Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@wienio Ja pisałem o wpie cache partition, a nie o hard reset. Jeśli hard reset nie pomógł to wyślij raport błędu. 

Poradnik jak wysłać raport błędu: https://eu.community.samsung.com/t5/aplikacje-mobilne-i-us%C5%82ugi/poradnik-jak-zg%C5%82osi%C4%87-b... 

mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Z tego co napisałeś to przywróciłeś kopię zapasową po resetowaniu. Zdarza się, że wraz z kopią przywracane są błędy. Wykonaj hard reset raz jeszcze, ale tym razem nie przywracaj kopii. Jeżeli problem będzie występował w dalszym ciągu to skorzystaj z porady udzielonej przez @Kacper2 i wyślij zgłoszenie za pomocą aplikacji Samsung Members.

wienio
Apprentice
Opcje
macie rację. profilaktycznie wykonałem teraz wipe cache partition, jednak nie rozwiązało to problemu.
wyślę teraz raport błędu, ponieważ nie chciałbym odtwarzać tabletu bez kopii.
Dam znać jeśli ktoś rozwiąże mój problem.
0 Like