Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z zainstalowanie Game Launcher

(Temat utworzony: 26-12-2024 10:22 AM)
100 Wyświetlenia
miszczu85
Explorer
Opcje
Cześć

Mam tablet A9+ używam go od jakiegoś czasu i jest ok, ale dodałem drugiego użytkownika (konto dziecka) i nie da się zainstalować na tym profilu Game Launcher. Pojawia się komunikat "spróbuj zainstalować poza swoim obszarem roboczym". W czym problem, wiecie może jak sobie z tym poradzic?
6 Odpowiedzi
PatrykF
Expert
Opcje

@miszczu85 A na głównym użytkowniku masz włączonego Game Launchera? Jeżeli nie, to najpierw włącz tam - powinien być wtedy dostępny też na drugim użytkowniku.

miszczu85
Explorer
Opcje
Mam włączonego na głównym użytkownika włączonego, często używam.
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@miszczu85 Być może zamiast dodatkowego użytkownika utworzyłeś sobie profil roboczy? Masa aplikacji nie jest możliwa w nim do zainstalowania.Jest też ryzyko, że na tym sprzęcie nie da się utworzyć takiego prawdziwego dodatkowego profilu użtkownika.

0 Like
miszczu85
Explorer
Opcje
Zdecydowanie utworzyłem dodatkowego użytkownika, użytkownika zalogowanego innym kontem Gmail i innym kontem samsung. Dodam że jest to konto dziecka z ograniczeniami, czy to może być powodem?
0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@miszczu85, pewnie o to właśnie chodzi, że jest to konto dziecka.

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

miszczu85
Explorer
Opcje
Brak rozwiązania tego problemu, sugeruje ze to właśnie przez ograniczenia wynikające z tego że to konto dziecka. Liczyłem ze uda się ten temat rozwiązać, a wychodzi na to że trzeba się pogodzić z tym. No nic, dzięki za zaangazowanie
0 Like