Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Problem z usunięciem gościa

(Temat utworzony: 10-08-2018 04:35 PM)
1748 Wyświetlenia
Szymoplay
Student
Opcje

Witam, nie mogę usunąć profil gościa , gdy kilkam "usuń gośćia" to nadal istnieje. Czego wiem że to jest częścią systemu i można tylko usunąć za pomocą roota. Nie chce instalować tego roota, bo sytem antiwirusowy wykrywa jako "złoślowe opragowanie" Czy jest możliwość usunięcia profila nie potrzebujać roota ? Jeżeli nie, to jaki bezpieczeno roota zainstalować, żeby nie wystąpiły uszkodzenia ? Proszę o pomoc.

0 Like

2 Rozwiązania

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
RadekK
Hotshot
Opcje

Cześć 

Sprecyzuj proszę jaki to model tabletu (oznaczenie wygląda tak: sm-t***, za gwiazdki wstaw cyfry), oraz podaj wersję oprogramowania. Dane te znajdziesz w Ustawieniach, zakładka na samym dole "Informacje o urządzeniu". 

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

Rozwiązanie
RadekK
Hotshot
Opcje

Masz rację, w tym tablecie konto "Gościa" jest wbudowane w system Android i nie uda się go usunąć. Odnośnie do "rootowania" systemu ze względu na oficjalny charakter forum nie jestem w stanie Ci pomóc. Osobiście odradzam tego typu działania. Po zrootowaniu tablet nie będzie już bezpieczny i nie da się tego zrobić w sposób 'nieinwazyjny'. Aplikacje zewnętrzne będą miały łatwy dostęp do plików systemowych. Używanie aplikacji bankowych na takim zrootowanym urządzeniu jest albo niemożliwe albo skrajnie niebezpieczne.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

0 Like
3 Odpowiedzi
Rozwiązanie
RadekK
Hotshot
Opcje

Cześć 

Sprecyzuj proszę jaki to model tabletu (oznaczenie wygląda tak: sm-t***, za gwiazdki wstaw cyfry), oraz podaj wersję oprogramowania. Dane te znajdziesz w Ustawieniach, zakładka na samym dole "Informacje o urządzeniu". 

Szymoplay
Student
Opcje

Model tableta to  SM-T533 a wersja oprogramowania to  5.1.1

0 Like
Rozwiązanie
RadekK
Hotshot
Opcje

Masz rację, w tym tablecie konto "Gościa" jest wbudowane w system Android i nie uda się go usunąć. Odnośnie do "rootowania" systemu ze względu na oficjalny charakter forum nie jestem w stanie Ci pomóc. Osobiście odradzam tego typu działania. Po zrootowaniu tablet nie będzie już bezpieczny i nie da się tego zrobić w sposób 'nieinwazyjny'. Aplikacje zewnętrzne będą miały łatwy dostęp do plików systemowych. Używanie aplikacji bankowych na takim zrootowanym urządzeniu jest albo niemożliwe albo skrajnie niebezpieczne.

0 Like