Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z tabletem

(Temat utworzony: 3 tygodni(e) temu)
116 Wyświetlenia
Xyemek
Explorer
Opcje
Cześć od jakiegoś czasu mam tablet s9 fe+ I ostatnio już wsumie nie ostatnio tylko od miesiąca zauważyłem że jak używam tableta to on magicznie sam się wyłącza i pokazuje ekran blokady. Ani nie trzymam palca na przycisku ani nic. Sam z siebie, też zauważyłem że jak mam etui takie z magnesem na końcu żeby robił się ten trójkąt i wtedy tablet można postawić pionowo to jeśli przejadę tą końcówką z tym ,,magnesem" odrazu blokuje mi tableta i daje na ekran blokady albo i nawet go resetuje. Tablet jest na gwarancji więc myślę czy by go nie zwrócić na inny egzemplarz.
5 Odpowiedzi
Zonniak
Hotshot
Opcje
Witam
Wykonaj zabieg Wipe Cache Partition. Zabieg nie usuwa danych.

[Poradnik] Jak wykonać bezpieczny wipe cache partition.
https://eu.community.samsung.com/t5/pozostałe-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczny-i-w...

Pozdrawiam
0 Like
JasiuTV
Samsung Members Star ★★
Opcje
Cześć! Po wyjęciu tabletu z Etui problem nadal występuje? Być może magnes jest zbyt mocny i tablet myśli, że zostało zamknięte etui.
Wiatrak24
Samsung Members Star ★
Opcje
Cześć. Tablet blokuje się po przejechaniu klapką z magnesem od etui dlatego że magnes został wykryty przez czujnik halla. Możliwe że nagłe wyłączanie tabletu jest spowodowane ruchem klapki blisko czujnika halla przez co zostaje on aktywowany (w moim tablecie ruch klapki z magnesem od tyłu pod czujnikiem halla potrafi wyłączyć ekran). Sprawdź czy problem pojawi się po zdjęciu etui.
Kwaczus91
Pioneer
Opcje
posiadam ten sam model tabletu i do tego mam etui z klawiaturą. szczerze nie przypominam sobie, czy u mnie takie coś występowało, ale będę miał na uwadze. co do próbie pomocy, jedynie mogę powielić prośbę o sprawdzenie, czy występuje u Ciebie ten efekt bez etui. a jeżeli nadal problem by występował, to tak jak kolega napisał z resetem pamięci cache, lecz na to mniej liczę, prędzej możesz mieć źle ustawiony czujnik halla, a to już serwis według mnie.
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Xyemek  Dzień Dobry

W takim przypadku proponowałabym reset urządzenia do ustawień fabrycznych i nieprzesuwanie magnesem w okolicy przycisku. Działanie magnesu może zaburzać prawidłowe działanie elektroniki. 

Jeżeli problem będzie nadal występował, może Pani skonsultować sprawę z autoryzowanym serwisem Samsung.