Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z rysikiem s-pen

(Temat utworzony: 05-06-2021 11:17 PM)
1520 Wyświetlenia

Też mam ten problem

yakup27
Explorer
Opcje
Witam. Posiadam tablet galaxy tab s6 lite od mniej więcej tygodnia. Od wczoraj mam problem z rysikiem. Problem wygląda następująco: poziom nacisku wykrywany jest praktycznie tylko jeżeli rysuje rysikiem całkowicie w pionie. Odchylenie go powoduje, że s pen niepoprawnie interpretuje poziom nacisku i kreska jest albo grubsza niż powinna, albo cieńsza. Poza tym tablet czasem całkowicie nie wykrywa kontaktu z rysikiem i wyświetla się tylko kropka na ekranie wskazująca, że trzymam rysik nad tabletem. Nie wiem w czym leży problem. Czyściłem ekran i rysik wielokrotnie bez efektu. Czy problem ten obejmie gwarancja? Jeżeli nie to czy wystarczy wymienić końcówkę, czy może cały rysik jest wadliwy? Z góry dziękuję za pomoc.
6 Odpowiedzi
marchello666
Voyager
Opcje
Na twoim miejscu posprawdzał bym wszystkie aktualizacje. Te widoczne i czasami są ukryte. Dziwna polityka z tymi ukrytymi aktualizacjami. Dopiero jak uruchomisz funkcje dopiero staje się widoczna
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje
Anonymous User
Nie dotyczy
Opcje
Jak sprawdzić ukryte aktualizacje?
0 Like
SzymonM
Expert
Opcje

@Anonymous User aktualizacje możesz sprawdzić na przykład poprzez Smart Switch w wersji na komputer:
https://www.samsung.com/pl/apps/smart-switch/

Jeśli jakaś aktualizacja będzie dostępna, to Smart Switch ją wykryje.

chojka27
First Poster
Opcje

Mam problem z rysikiem do tabletu. Końcówka się wygina w różne strony (jest luźna), przez co ciężko się pisze i przerywa. Powinnam wymienić cały rysik czy tylko końcówkę? I gdzie mogę to zrobić?

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@chojka27  Dzień dobry 

Prawdopodobnie wystarczy wymiana końcówki rysika, w tym celu najlepiej udać się do autoryzowanego serwisu.