Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z internetem Samsung Galaxy Tab A 2016

(Temat utworzony: 30-07-2019 11:54 AM)
12984 Wyświetlenia
Adat78
First Poster
Opcje

Witam

Mam problem z połączeniem WIFI między tabletem Samsung Galaxy a routerem mikrotik. Tablet widzi sieć wifi ale po próbie łączenia sie nie wykazuje żądnej informacji typu połączono lub brak połączenia. Wraca do momentu, jakby w ogóle się nie probował łączyć. Próbowałem zapominać sieć, próbowałem na mikrotiku zmieniac kanały, zmieniać tryby zabezpieczeń, ustawiać filtrowanie po MAC, w ogóle usuwac hasło wifi...bez rezltutatu. Tablet także był przywracany do ustawień i nic. Inne urządzenia nie mają problemu z połączeniem się z tą siecią WIFI. Co jeszcze można zrobić/spróbować?

0 Like
Adat78
First Poster
Opcje

Mam kilka takich punktów gdzie zawsze wszystko się łączy oprócz tabletów samsunga...pewnie trzeba by dostosowac ustawienia internetu wifi w mikrotiku....ale jak to ustawic?

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Adat78  A podasz dokładny model mikrotika ? A najlepiej zadaj pytanie na tym forum https://forum.mikrotik.com

0 Like
Adat78
First Poster
Opcje

hAP lite

ID: RB941-2nD

FCC ID: TV7RB941-2nD

To chyba wszystko co na nim jest

Próbowałem, ale nikt nie odpisał nic co by pomogło w tej dosyc nie codziennej kwesti. Zazwyczaj pisz,a skoro nie działą tylko tablet samsunga to pisz do samsunga....

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Adat78  Czy masz aktualną wersja RouterOS 6.45.3?  https://mikrotik.com/product/RB941-2nD#fndtn-downloads

0 Like
Adat78
First Poster
Opcje

Mam 6.42.10 Taką wersje otrzymałem razem z mikrotikami przy zakupie

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Adat78  Pozostaje Ci zaktulizować do nowszej wersji jest w tej  wer 6.45.3 sporo poprawek i ulepszeń. Dziwne że na tamtym forum Ci tego nie napisali i twierdzą że wina jest po stronie tableta.

0 Like
Adat78
First Poster
Opcje

Ale czy aplikacja sprawi ze mikrotik bedzie wysyłał lepszy sygnał, który bedzie bardziej dostosowany do tabletów samsunga?

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Adat78  To nie jest żadna aplikacja a aktualizacja softu urządzenia. Jak widać twój tablet działa dobrze z innymi punktami WIFI. Czy w tablecie masz taki soft T585XXU5CSB1 ?

0 Like
Adat78
First Poster
Opcje

Na tablecie mam wersje: T580XXU4CRJ9

0 Like
KrzysiekK
Hotshot
Opcje

Cześć @Adat78,

Wygląda na to, że masz oprogramowanie z listopada 2018 roku.

Najnowsza wersja została udostępniona w marcu tego roku (T580XXU4CSA1)

Spróbuj zaktualizować tablet.

0 Like