Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z ekranem/s penem?

(Temat utworzony: 22-01-2022 09:11 PM)
617 Wyświetlenia
Krapitz
Journeyman
Opcje
Witam, posiadam problem z moim samsung galaxy tab s7. Problem ten objawia się krzywym rysowaniem linii (wykrywaniem rysika) tylko w jednym określonym miejscu ekranu. Ciężko to opisać dlatego załączam materiał video na którym bardzo dobrze ten problem widać. Nadmienię, że nie jest on spowodowany zabrudeniami ekranu tudzież szkłem hartowanym

0 Like
10 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Krapitz  Witam

Filmik najlepiej wrzucić na YouTube a tutaj wrzucić link

Krapitz
Journeyman
Opcje
Will do
0 Like
Krapitz
Journeyman
Opcje
0 Like
YOX
Samsung Members Star ★
Opcje

@Krapitz Jak dla mnie to może być problem z wyświetlaczem, a dokładnie z warstwą odpowiedzialną za S Pen. Spróbuj przywrócić ustawienia fabryczne, bez przywracania danych z kopii zapasowej, pozwoli to jeszcze wyeliminować problem związany z oprogramowaniem.  Oczywiście na własne potrzeby wykonaj kopie danych np. za pomocą komputerowej aplikacji Smart Switch. 

@PrzemekM  Co o tym myślisz ? 

Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@YOX @Krapitz Wydaje mi się, że jest tak jak piszesz, czyli problem z warstwą odpowiedzialną za S Pen, ale można wykonać reset do ustawień fabrycznych i sprawdzić jak będzie. 

PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Krapitz @YOX  również tak myślę że może to być problem z wyświetlaczem.  

Także reset do ustawień fabrycznych a jak nie pomoże to serwis. 

Krapitz
Journeyman
Opcje
Czy backup smart switch obejmuje też możliwość automatycznego zgrania wszystkich aplikacji po resecie czy będę musiał to ręcznie na nowo instalować?
0 Like
YOX
Samsung Members Star ★
Opcje
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Krapitz, Czy na tablecie jest założone etui ? Jeśli tak to ściągnij je i ponownie przetestuj działanie rysika.