Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Galaxy Tab S9 Ultra - ciche odtwarzanie w 1 głośniku

(Temat utworzony: 13-10-2024 03:34 PM)
133 Wyświetlenia
Th3id3
First Poster
Opcje

Cześć,

czy ktoś miał podobny problem z głośnikiem a mianowicie ostatnio zauważyłem - a raczej usłyszałem - podczas odtwarzania filmu z YT jeden z głośników a dokładnie prawy dolny (trzymając tablet pionowo) - gra znacznie ciszej, powiedziałbym, że z mocą 25-50% niż pozostałe?

Zacząłem się zastanawiać czy czasem nie jest może otwór głośnika zapchany jakimś syfem - chociaż tablet używam głównie w domu gdzie nie jest narażony na nie wiem jakie duże zapylenie - przedmuchałem/przeczyściłem ale to nie pomogło. Mam go w etui Galaxy Book Cover - myślałem, że może magnes jest problemem, ale też nie - używałem przez tydzień bez etui i nic się nie zmieniło. I zupełnie przypadkowo :smiling-face: odkryłem, że mocniejsze parokrotne puknięcie w okolicach tego głośnika przywraca jego pełną moc. Pomaga to na jakiś czas, ale znów powraca do cichszej gry.

W ustawieniach dźwięku mam cały czas włączone Dolby Atmos (automatyczny), korektor normalny, rozszerzenia słuchu nie używam. Bardziej skłaniam się ku technicznemu problemowi niż programowemu.

Dodam, że tablet jest w użytku codziennie przez parę godzin, zakupiłem go w zeszłym roku (nie ma jeszcze nawet roku), nie był przypadkowo zalany, nie upadł z wysokości itp., nie mam z nim żadnych innych problemów niż powyższy. Zastanawiam się nad oddaniem tabletu na serwis żeby nie było jeszcze gorzej, że np. przestanie w ogóle grać.

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
PatrykF
Expert
Opcje

@Th3id3 Raczej na pewno coś technicznego. Zrób sobie kopię zapasową danych i kontaktuj się z serwisem. Tu znajdziesz lokalizację najbliższych:

https://www.samsung.com/pl/support/service-center/

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

1 Odpowiedz
Rozwiązanie
PatrykF
Expert
Opcje

@Th3id3 Raczej na pewno coś technicznego. Zrób sobie kopię zapasową danych i kontaktuj się z serwisem. Tu znajdziesz lokalizację najbliższych:

https://www.samsung.com/pl/support/service-center/