Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Galaxy Tab s9+ nie istnieje HDR

(Temat utworzony: 17-02-2024 10:34 AM)
466 Wyświetlenia
Members_w3UExGC
First Poster
Opcje

Cześć. Od zawsze jestem użytkownikiem Apple, ale chciałem spróbować tabletu, i wybór padł na Galaxy Tab s9+. Kupiłem nowy, z salonu. Problem mój polega na tym, że wg specyfikacji tablet obsługuje HDR. Ale gdy włączam jakiś film na YouTube w HDR to tam ten HDR się nie włącza. Ja nie widzę różnicy. Wyglada jak zwykły SDR. Mam obok Iphona, Macbooka i tam od razu widać ogromną różnicę, a tutaj wszystko jest ciemne, i bez kolorów. 

0 Like
9 Odpowiedzi
PrzemoL82
Troubleshooter
Opcje
Dziwna sprawa, być możesz masz włączoną mniejsza rozdzielczość wyświetlacza w ustawieniach, ustaw najwyższą i wszystko będzie działać jak należy
0 Like
Members_w3UExGC
First Poster
Opcje

Ale tablet nie ma możliwości zmiany rozdzielczości. Ja tego nie widzę 

0 Like
Rudi97
Helping Hand
Opcje
A wchodziłeś w wyświetlacz->rozdzielczość ekranu i sprawdzałeś jaka jest włączona?
0 Like
Members_w3UExGC
First Poster
Opcje

Nie ma takiej fukncji 

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Spróbuj włączyć wyższą jasność dla filmów wideo. Aby to zrobić przejdź kolejno do: Ustawienia > Zaawansowane funkcje > Jasność wideo > Jasno.

Members_w3UExGC
First Poster
Opcje

Zrobiłem, nic to nie daje. To nie jest prawdziwy HDR. No nic, zwrócę go. Nie jestem zadowolony z tego ekranu. 

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Rozumiem. Możesz jeszcze zaczekać na wskazówki od pozostałych forumowiczów.

Aaarex
Pioneer
Opcje
I jak to jest z tym HDR w serii tab s9 ? Coraz więcej treści jest publikowanych np. W Dolby Vision, jak wówczas tablet je interpretuje , tak jak w telewizorach przetwarzając je na HDR10+ ?
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@Aaarex Zgodnie ze specyfikacją, tablet wspiera HDR10+ więc można podejrzewać, że tak.