Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Galaxy Tab A (2019) - zniknęła możliwość włączenia trybu ciemnego w aplikacji Facebook

(Temat utworzony: 24-03-2022 08:31 PM)
1858 Wyświetlenia
Adios95
First Poster
Opcje

Witajcie!

Pytanko mam takie - czy ktoś z posiadaczy Galaxy Tab A (2019) na Androidzie 11 miał może taką sytuację, że w aplikacji Facebook po jednej z aktualizacji (chyba sierpień 2021, przynajmniej tak kojarzę na swoim tablecie) zniknęła możliwość włączenia trybu ciemnego?

Żadna aktualizacja ze Sklepu Play go dotąd nie przywróciła, a obsługa Facebooka nie odpowiada na żadne ze zgłoszeń.

Czyszczenie pamięci cache i danych aplikacji także nie pomaga.

Dodam, że ten problem mam tylko na tym tablecie, bo np. w Galaxy S7 Edge (Android 9), czy Galaxy A12 (Android 11) bezproblemowo można włączyć tryb ciemny. Dlatego pytanie kieruję do posiadaczy tego tabletu. 🤔

0 Like
15 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Adios95  Witam

Prosze sprawdzić czy w ustawieniach aplikacji Facebook jest włączony tryb ciemny:

Screenshot_20220324-205822_Facebook.jpg

Screenshot_20220324-205830_Facebook.jpg

0 Like
Adios95
First Poster
Opcje

Screenshot_20220324-211144_Facebook.jpg

Czyli widzę, że nie czytamy dokładnie wypowiedzi...

Wyraźnie napisałem, że opcja włączenia trybu ciemnego ZNIKNĘŁA Z USTAWIEŃ aplikacji. Po każdej aktualizacji sprawdzam ustawienia czy nie pojawiła się.

0 Like
YOX
Samsung Members Star ★
Opcje

@Adios95 Jeżeli włączysz tryb ciemny ogólnie na urządzeniu, to również nie pojawia się możliwość ? 

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Adios95  No to ciężko powiedzieć dlaczego nie ma tej opcji w aplikacji.... Sprawdziłem na różnych urządzeniach i można włączyć tryb ciemny

0 Like
Adios95
First Poster
Opcje

@YOX - W urządzeniu cały czas mam tryb ciemny włączony

0 Like
Adios95
First Poster
Opcje

@PrzemekM- Właśnie też sprawdzałem na kilku urządzeniach i tryb ciemny w ich ustawieniach widnieje.

W tym tablecie też był, ale po sierpniowej aktualizacji Facebooka zwyczajnie zniknął. Szkoda że nie zrobiłem kopii zapasowej .apk tej wersji gdy jeszcze miałem ciemny motyw na FB

0 Like
YOX
Samsung Members Star ★
Opcje

Aha, rozumiem. 

Podejrzewam, że jest to problem po stronie samej aplikacji. Na forum mieliśmy wiele zapytań odnośnie motywu ciemnego i wszystko zależało od konkretnego urządzenia, a nawet konta na jakim ktoś był zalogowany. Możesz jeszcze spróbować się przelogować na jakieś inne konto i tam zobaczyć, ale tak jak wspomniałem na początku problem leży najprawdopodobniej po stronie samego programu. 

konwwalia
First Poster
Opcje
U mnie nie ma trybu ciemnego na Facebooku ...
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@konwwalia, jaki posiadasz tablet? Ustawienia trybu ciemnego powinny być dostępne w: Menu > Ustawienia i prywatność > Ustawienia > Tryb ciemny.