Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dead pixel 3 razy

(Temat utworzony: 02-10-2025 02:06 PM)
253 Wyświetlenia
matc12
Student
Opcje
Zobaczyłem, że zakupiony przeze mnie galaxy tab s10 fe plus ma dead pixel (stały, mały, czarny punkt na ekranie). Oddałem go na gwarancji do naprawy, ale po tej naprawie widziałem dead pixel w innym miejscu. Teraz był naprawiany drugi raz i dalej mam ten sam problem. Co mam teraz zrobić? Mieliście podobne problemy z tym albo innym modelem?
0 Like
7 Odpowiedzi
matc12
Student
Opcje
Tak to wyglądało kolejno: po zakupie, po pierwszej naprawie, po drugiej naprawieKS0RkbOJlw.jpgXnpXQc3SZ0.jpglNYFG0TxLL.jpg
0 Like
miroON
Black Belt 
Opcje
na ostatnim zdjęciu widać więcej takich punkcików i nwm co to jest
Byc moze wsadzony jest ,,zamieniony" jakiś zamiennik lub przeniesiony z innego tel
Czy ten ekran byl wymieniany w Autoryzowanym serwisie czy w jakimś,,osiedlowym" punkcie ?
0 Like
matc12
Student
Opcje
Nie mam pojęcia w jaki sposób firma odpowiedzialna za naprawę w ramach gwarancji to robiła
0 Like
matc12
Student
Opcje
Była to firma cyfrowe centrum serwisowe, wszystko przebiegało przez procedurę gwarancyjną firmy Samsung, więc wszystko oficjalnie
0 Like
miroON
Black Belt 
Opcje
noo cóż Czeka cię ponowna wizyta w tym serwisie
Ale może ktoś jeszcze w tym temacie się wypowie czy to jest normalne i tak ma być..
GlitchCore
Samsung Members Star ★
Opcje

@matc12 Niestety w tej sytuacji konieczne będzie ponowne odesłanie telefonu do serwisu.

matc12
Student
Opcje
Myślałem, że w takiej sytuacji, gdzie jest to powtarzający się problem jest możliwość zwrotu pieniędzy
0 Like