23-06-2019 04:36 PM
Podobnie jak smartfony, tablety również wymagają ochrony w postaci etui oraz szkła lub folii.
Pochwalcie się w tym temacie jaką ochronę stosujecie lub będziecie stosować na wasze tablety.
Zacznę od Tab S5e. Na codzień korzystam ze zwykłego zamykanego etui z klapką.
Jak na etui bez firmy jego funkcjonalość i stopień ochrony urządzenia jest wystarczający.
Do tego założone jest szkło Hofi Protector premium Pro+. Gdyby nie wycięcie na przednią kamerę, to prawie nie byłoby widać, że szkło w ogóle jest założone.
W przypadku, gdy potrzebuję lżejszego i prostszego etui zakładam Slim Cover od Samsunga.
23-06-2019 06:37 PM — edytowano 23-06-2019 06:56 PM
@kamil40013 Ja jestem, zwolennikiem etui nigdy nie stosuje żadnego szkła czy folii jak miałem tablet firmowy miał on tylko etui takie jak tu SM-T365 a używałem go w ciężkich warunkach i nigdy nie został zarysowany wyświetlacz przez dwa lata. Myśle że takie etui jakie masz Ci wystaczy.
23-06-2019 09:27 PM — edytowano 28-06-2019 12:25 AM
@kamil40013, do tej pory zdążyłem założyć wyłącznie szkło do mojego tabletu Galaxy Tab S5e. Jest to dokładnie ten sam produkt, który znajduje się na Twoim tablecie. Śmiało można polecić to szkło ze względu na jakość wykonania oraz cenę. Co do etui to przez cały czas zastanawiam się nad klawiaturą czyli Samsung Keyboard Cover, ale tak czy inaczej byłoby to etui wyłącznie zakładane w razie potrzeby. Dosyć ciekawie wygląda etui Slim Cover jako codzienna ochrona tabletu. Zastanowię się nad zakupem tego modelu.
03-07-2019 10:23 AM — edytowano 03-07-2019 01:25 PM
Dzisiaj przyjechało etui Slim Cover do Galaxt Tab S5e
13-07-2019 05:32 PM
@kamil40013 napisał(a):Podobnie jak smartfony, tablety również wymagają ochrony w postaci etui oraz szkła lub folii.
Pochwalcie się w tym temacie jaką ochronę stosujecie lub będziecie stosować na wasze tablety.
Zacznę od Tab S5e. Na codzień korzystam ze zwykłego zamykanego etui z klapką.
Jak na etui bez firmy jego funkcjonalość i stopień ochrony urządzenia jest wystarczający.
Do tego założone jest szkło Hofi Protector premium Pro+. Gdyby nie wycięcie na przednią kamerę, to prawie nie byłoby widać, że szkło w ogóle jest założone.
W przypadku, gdy potrzebuję lżejszego i prostszego etui zakładam Slim Cover od Samsunga.
no jasne ze tak mam etui nie originalne ale za to szkło 3mk na tablet tab a 10.5 2018
31-07-2020 10:38 AM — edytowano 31-07-2020 11:20 AM
To może i ja coś do piszę do tego wątku w kwestii ochrony Samsung Galaxy TAB S6 [SM-T865].
Do tej pory było to tylko etui z klawiaturą - Etui Book Cover.
Jednakże z uwagi na fakt, że tablet użytkowany jest przez moją córkę, pokusiłem się o dodatkowe zabezpieczenie samego ekranu. W tym przypadku mój wybór padł na nietłukące się szkło hybrydowe od 3mk - FlexibleGlass.
Wybór prosty i logiczny. Od zawsze używam produktów tej marki, nigdy nie miałem z nimi większych problemów. Choć tym razem były małe obawy. Do tej pory aplikowałem tylko produkty ochronne na telefony i smartwatche, a jak wiadomo Taby to jednak duża powierzchnia. A wzrok już nie ten. 😉😁
Ale już po montażu mogę powiedzieć, że wybór był bardzo dobrą decyzją. Trwał "aż" 10 minut 😊 z rozpakowaniem szkła i czyszczeniem ekranu. Ponieważ to szkło, to można pozwolić sobie na poprawki, u mnie tylko jedna przy dopasowaniu pierwszej krawędzi - górnej.
A efekt oceńcie sami. Szkło jest niewidoczne. 👍
31-07-2020 10:46 AM
Również korzystam ze szkła Flexible Glass w tablecie Galaxy Tab S6 i mogę śmiało polecić ten produkt. Dodam również, że ten samo model szkła używałem w poprzednim tablecie Galaxy Tab S5e. Po kilku miesiącach w etui Book Cover Keyboard szkło wyglądało jak nowe.
25-04-2023 08:17 PM
25-04-2023 08:20 PM
@Atmi Witam
Miałej matową folie, co do zbierania odcisków palców to było w porządku, natomiast był dziwny efekt na tej folii jakby była "mikra". Więc jednak wolałbym zwykłą.
26-04-2023 09:33 AM
@Atmi, jeżeli dużo korzystasz z rysika i zależy Ci na matowej folii to na rynku są dostępne folie typu "paper feeling". Oprócz matowej powierzchni folia sprawia wrażenie jakbyś pisał po papierze.