Zavřít

What are you looking for?

zrušit
Zobrazování výsledků pro 
Hledat místo 
Měli jste na mysli: 

Původní téma:

22.5.2022 chybové hlásenie a otvorený list spoločnosti SAMSUNG

(Téma vytvořeno: 22-05-2022 10:44 PM)
381 Zobrazení
Gabke
Pioneer
Možnosti
tested on:
galaxy tab S8 ultra / SM-X900S /
Build Number : X900XXU2AVE4
Android version : S(Android 12)
Samsung Keyboard Version 5.4.70.25

galaxy S22 SM-S901B/DS
Build Number : S901BXXS2AVDB
Android version : S(Android 12)
Samsung Keyboard Version 5.4.70.25

tested in more application where spell check is allowed
tested in normal and in DEX too.

Znovu hlásim neustále sa vyskytujúce chyby kontroly pravopisu (premenované v android 12: suggest text corrections), ktoré neboli stále vylepšené počas niekoľkých hlavných verzií na základe technických fór.

okrem toho by som chcel upozorniť SAMSUNG na to, ze tento typ chybového reportu je vecou interného testera a beta testera, nie koncoveho uzivatela. Koncoví používatelia totiž na rozdiel od testerov nedostávajú od SAMSUNGu žiadnu platbu ani iné výhody ... v skutočnosti je dobre fungujúci softvér nezaplatiteľný súčasťou predražených zariadení, čo v tomto prípade nie je pravda kvôli vašim nedokončeným softvérom. cena vašich zariadení v období po kúpe výrazne klesne...

Akákoľvek interpunkcia za slovom blokuje overenie pravopisu, ak používate hardvérovú klávesnicu. Incidencia je 100% v jazykoch HU, SK, ES. Ostatné jazyky som netestoval, ale som si istý, že to funguje rovnako nesprávne. Výnimka EN kvôli GrammarlyTáto chyba sa nevyskytuje pri klávesnici na obrazovke.

Ak je neplatné slovo v režime úprav, chybové hlásenie sa vypne (červené podčiarknutie zmizne), ale k ďalšiemu overeniu dôjde jedine, ak používateľ presunie kurzor na koniec slova a stlačí medzerník. To znamená, že ak je slovo stále gramaticky nesprávne, systém vás už neupozorní na to. Nepochybne sa tým šetria zdroje, no z pohľadu používateľa je tento operačný proces nepochopiteľný a nepoužiteľný a funkcia kontroly pravopisu z pohľadu používateľa je nespoľahlivá, a až nočná mora. Táto prevádzková logika tiež spôsobuje, že skopírovaný alebo už uložený text neprejde kontrolou gramatiky, aj keď si to používateľ želá. jedinou možnosťou je umiestniť kurzor na koniec každého slova a stlačiť medzerník. toto nie je užívateľsky prívetivé riešenie! to čo bolo funkčné kedysi na malinkých telefónoch, nie je vhodne riešenie na tabletoch a telefónoch v roku 2022 !Chcel by som upriamiť pozornosť spoločnosti SAMSUNG na skutočnosť, že väčšina používateľov na HW klávesnici nevie písať desiatimi prstami a popritom pozerať na obrazovku. takže Používateľ najprv napíše text a potom ho skontroluje/opraví ... ale v tom momente je automatická kontrola pravopisu nepoužiteľná z dôvodu zastaranej logiky.

Jedným z prijateľných riešení z pohľadu používateľa, vzhľadom na úsporu prostriedkov, je kontrola pravopisu daného slova dvakrát.

1, keď používateľ umiestni kurzor kdekoľvek na slovo

2, keď kurzor opustí slovo toto by malo fungovať s dotykom obrazovky, myšou a hlavne šípkami na hardvérovej klávesnici a šípkami na klávesnici na obrazovke.

slovná zásoba zariadení SAMSUNG obsahuje veľké množstvo gramaticky nesprávnych slov, z ktorých najväčšie percento je spôsobené neprízvučnou verziou slov (HU, SK, ES kontrolované a priebežná chyba). Táto chyba je nepríjemná, pretože SAMSUNG pred mnohými hlavnými verziami zatvoril možnosť nahrávania vlastnej offline knižnice slovníkov, čo by nebol problém, keby sa SAMSUNG staral o regionálnu slovnú zásobu !!!!!!!! Ak to spoločnosť SAMSUNG nemôže poskytnúť, nech vráti používateľom voliteľnú možnosť offline nahrávania slovnej zásoby !!!! Ak by mal SAMSUNG problém so získavaním slovnej zásoby, všetky jazyky EÚ nájdete tu: : https://addons.mozilla.org/en-GB/firefox/language-tools/

pravopisný algoritmus spoločnosti SAMSUNG nevyhodnotí neznáme slovo ako nesprávne, ak slovo obsahuje viacero gramatických chýb. Správna funkcia je červené podčiarknutie napríklad slova kldfjhésdfasldfkhékuadf ! Toto je obvyklá / očakávaná / logické a nie ignorovanie slova !!

Predikcia textu vo viacerých jazykoch – aj keď je táto funkcia v ponuke vypnutá, klávesnica na obrazovke nepretržite zobrazuje predikciu pre ďalšie 3 používané jazyky. okrem toho sa ubezpečujem, že pri zadávaní textu v akomkoľvek jazyku používam správny jazyk klávesnice. Túto funkciu nechcem používať, pretože je jasné, že aplikácia klávesnice SAMSUNG a zariadenie nezvládajú ani jeden jazyk.

Auto capitalise - nefunguje s fyzickou klávesnicou !!

Kontrola pravopisu nefunguje vo väčšine aplikácií alebo funguje nesprávne a krátko po RESET TO DEFALUT SETTING.

V roku 2022 sa očakáva, že kontrola pravopisu bude fungovať všade !!! minimálne tak ako v produktoch APPLE !!!!

Klávesnici SAMSUNG chýba automatické prepínanie jazyka klávesnice na základe požiadavky ľubovoľnej aplikácie na jeho zmenu. Klávesnica SAMSUNG si nepamätá jazyk posledného použitia, takže ak používateľ používa viac ako 2 jazyky a prepne jazyk späť na naposledy použitý, musí na tlačidlo kliknúť 3 alebo 4 krát. Klávesnica SAMSUNG si nepamätá, ktorý jazyk naposledy aplikácia použila. Tento nedostatok vedie k preklepom a značne zhoršuje používateľskú skúsenosť. Od zákazníckeho servisu SAMSUNG už prosím neodpovedajte s odporúčaním použiť klávesnicu gboard .... pre tablety SAMSUNG žiadna iná aplikácia nepodporuje zmenu rozloženia HW klávesnice!!! Pridajte tieto funkcie do klávesnice SAMSUNG!!

Mohli by ste prosím vysvetliť, ako získať odporúčané opravy pre slovo podčiarknuté červenou farbou pri použití DEX ???

9 Odpovědi
AndyTa
Moderator
Moderator
Možnosti

Dobrý deň @Gabke ,

moc ďakujeme za detailný súhrn chovania vášho zariadenia Samsung Galaxy S8.

Je mi to moc ľúto, ale z našej strany v túto chvíľu nemáme komentár alebo radu, ktorá by túto situáciu riešila a preto predávam na kompetentné miesta k overeniu alebo bližšiemu vyjadreniu. 

V okamžiku, kedy budem mať akúkoľvek novú informáciu v toto smere, budem vás informovať.

Krásny deň, AndyTa

0 Like
Gabke
Pioneer
Možnosti
Zdravím, ja to velmi dobre viem, ale slúži to veľmi užitočne pre čitateľov. Môžu čítať o problémoch na ktore by neprišli za privich 10 dni po zakupeni tabletu.... takže sa budú môcť objektivne rozhodnúť ,či takéto chyby im vadia a odstúpia od kúpnej zmluvy, alebo nie, a si nechajú tablet. Budem úprimný, ak viem vpred, že tablet za 1100 eur ma softvér plno chýb, tak zostanem pri ipad, alebo kúpim Windows laptop. Budme realisti, co nevie software bezchybne pri zakúpení, to asi nebude vedieť asi tak...nikdy.
0 Like
AndyTa
Moderator
Moderator
Možnosti

Krásny deň @Gabke ,

ak máte nainštalovanú najnovšiu aktualizáciu z tohto mesiaca, prosím overte celú situáciu a v prípade, že nijak nepomohla k riešeniu, znova sa obráťte na zákaznícku linku Samsung.

Celej situácií by mohla práve aktualizácia pomôcť. Neváhajte sa obrátiť na podporu Moje Galaxy 😉

Pekný deň, AndyTa

0 Like
Mvx
Pathfinder
Možnosti
Klávesnica Microsoft SwiftKey robí rovnaké trápenia? Používam klávesnicu veľa a to aj hardvérovú klávesnicu s DeX, ale nejaké do očí bijúce problémy som si pri písaní nevšimol. Mám v nej zapnuté 4 jazyky.
0 Like
Gabke
Pioneer
Možnosti
Microsoft SwiftKey nepodporuje slovenskú klávesnicu (rozloženie), preto je bezchybné písanie na HW klávesnici 10 prstami nemožné, keďže veľa písmen (ľščťžýáíéúäňô) nemá vyhradené klávesy. ps. tu nejde o to čo aká písmeno nakreslili na HW klavesnicu, ale čo píše SW pri stlačení toho.
Písanie je základ komunikácie a je dosť hlúpe, že po 12 generáciách androidu, samsung v tabletoch a mobiloch stále nevie písať tak normálne, ako to zvažovaná konkurencia (apple) vie takmer od začiatku. OK, slovenčine nie, ale sledovanie preklepov funguje vo všetkých okolitých jazykoch na 1. .
0 Like
Gabke
Pioneer
Možnosti
andorid 12L / X900XXU2AVH2 / X900OXM2AVH2 / 2022 september, a stále tie isté chyby
0 Like
Mvx
Pathfinder
Možnosti
Podporuje ju úplne od začiatku. Aj na obrazovke, aj hardvérovú - "+ľščťžý..." v hornom rade. Ja píšem len na slovenskej.
0 Like
Gabke
Pioneer
Možnosti
ok, tak pridajte ešte nemeckú , maďarskú a anglickú a španielskú klávesnicu, a skúste vyčariť písmeno ö , ü, ç alebo ñ..... na HW klávesnici nie je možné zmeniť rozloženie ak používate Swiftkey.. jedine cez menu tak, že to zmeníte na tvrdo. v EU takmer každý používa 2 jazyky, a keď jeden nie je EN, tak sa nastane problém.
0 Like
tibor102030
First Poster
Možnosti
Ahoj Gw5 pro kompas nefunguje spravne, aj po kalibracii ukazuje kde chce
0 Like