Bezárás

What are you looking for?

mégse
A következő eredményeinek megjelenítése: 
Helyette a következő keresése: 
Így értette? 

Eredeti témakör:

Samsung Galaxy S20 Ultra 5G és az eSIM találkozása

(Témakör létrehozásának dátuma: 05-02-2021 11:12 PM)
563 Megtekintések
DRΞDD
Troubleshooter
Beállítások

image

Samsung Galaxy S vonalon leltem meg a mobilos számításomat. Próbáltam iPhone-t, BlackBerry-t, LG-t, és még lehetne sorolni. Valahogy mindig a Samsungnál kötöttem ki.
A Galaxy S szériában az Edge-ek maradtak ki, illetve az S8 és S10 széria. Idén beléptem az S20 táborba. Ugyan S20+ volt tervben, de a piac nehézsége miatt csak Ultra volt elérhető. Jó pár tesztet olvastam, illetve videókat is néztem, mivel elsőre nem akartam bevállalni. Végül, mivel más alternatíva nem maradt, így csak rábólintottam.
Ebben a készülékben az S9+-hoz képest értelemszerűen jóval több újdonság van. Nagyjából egy hét kellett mire kényelmesen éreztem magam. Ennek persze részben az Android 11 is volt az oka. 
Megkaptam a dupla koppintásos lezárást és feloldást, amit anno az LG-ben és a Lumia-ban megszerettem.
Majd eljutottam odáig, hogy hajtott a kíváncsiság az eSIM tesztelésére. 

Nos, az eSIM nem valami nagy kunszt dolog. A Telekom oldalon pillanatok alatt megoldható otthon a fizikai SIM-ről váltás. Bár elsőre úgy tűnik regisztráció során, mintha lefagyna, de nem! 

Mennyiben jobb?

Nos, lakásban változatlanul ugyanolyan szinten mozog, mint a fizikai. Tehát itt nem éreztem semmi különöset. 
A munkahely garázsában, ami egy társasház alatt van, ott bizony igencsak nehezen működik. Fizikai esetén nem volt ilyen probléma. 
Utcán semmi gond nincs vele. A mobilnetet is stabilan tartja.

Nyilván Magyarországon nem egy nagyon elterjedt dologról beszélünk, így a kezdeti nehézségek érthetőek. 

Idővel, amikor a hálózatot jobban kiépítik, akkor reményeim szerint ezek az térerő hibák sem lesznek jelen. 

Amiben sokat fog jelenteni az eSIM elterjedése, hogy ezáltal a készülékekben felszabadul egy "nagy" hely. 
A nanoSIM helyét alapból megnyerhetik a gyártók. 
Az SD kártya pedig lassan nemigen lesz opció. 
Jelenleg az alap készülékek már 64 GB-al indítanak. Átlag ember ezen kényelmesen elfér. 
Az S20 Ultra például 128 GB-tól indul. Ugyan bővíthető, de ekkora hely azért már belépőnek erős. A vége pedig 512 GB, ami még bővíthető!
Pár év múlva az alap 256 GB lesz. S ahogy haladunk, 1 TB-os készülékek is lesznek. 

Azt se felejtsük el, hogy a CPU-kat is fejlesztik, ami jelenleg 7 nm+ méretű már a Samsung esetében irgalmatlan erővel. 

A készülékek mérete pedig 6,2" környékén indítanak. Az S20 Ultra már 6,9".
Ha így halad a technika és technológia, akkor egy ekkora házban, a fizikai SIM elhagyása, a CPU méretének csökkentése mellett, és nyilván megannyi más fejlesztés után jó pár tér megnyílik.

Visszatérve az eSIM-re és lezárva ezt az írást, azt tudom mondani, hogy nyilván az ember tömegesen nem kapkodja ki a SIM kártyát. Ha lemond a fizikai kártyáról, akkor nem olyan egyszerű folytatni a dolgokat.
Jelenleg, akinek fizikai SIM van használatban, maximum tesztelni van értelme. Direktbe váltani semmi!

Okosóra esetén van értelme alkalmazni, mint multiSIM alternatíva. De nyilván ezt tudja aki ilyen kiegészítőt használ. 

A jövőben érdemes lesz figyelni a fejlesztéseket. De, mint korábban írtam, tudatos vásárlás is legyen a fejekben!
Attól nem lesz senki menőbb, mert neki eSIM alapon megy a telefonja.
Ahogy attól sem, hogy árban egy használt műszakis kocsi összege van a zsebében, de nem használja ki.

Csúnyán fogalmazva mondatnám azt is, hogy életünk végén nem lesz "Na, kinek van a legdrágább telefonja?" verseny a temetőben. 
4 Válaszok
DavidS01
Samsung Expert
Beállítások

Szia!

Köszi a cikket, nekem is samsung telefonom van, nagyon meg vagyok vele elégedve

üdv

D

JozsefZs
Samsung Expert
Beállítások

Szia! 

Köszi a cikket, igazad van egyenlőre telefonban inkább teszt jellege lehet az eSIM-nek, hiszen közel nem olyan jó még, mint a fizikai SIM, de az okosórákban nagyon hasznos.

DRΞDD
Troubleshooter
Beállítások
Ha okosórát használnék, abban külön nem sok értelmét látnám semmilyen SIM-nek.
Monitorozzon, az oké. Jelezzen a kezemen is, ha üzenet vagy épp hívás van. Na, de mi más értelme lenne?
Oké, nyomkövetés... De, ha már elhagyom, akkor kártyával elhagyni eléggé szívás...
0 tetszik
JozsefZs
Samsung Expert
Beállítások

Számomra azért hasznos, mert telefont nélkül is elérhető maradok. Ha valami fontos dolog miatt hívnak akár futás közben elérhető maradok vagy a strandon sem kell kockáztatnom és vinnem a telefont ha elérhető szeretnék maradni.

Idén nyári +1 az eSIM mellett, hogy Spotify-ról és egy JBL hangszóróról kiválóan szólt a zene a Balaton közepén, úgy, hogy a telefon a nyaralóban pihent biztonságban. :smiling-face: