Bezárás

What are you looking for?

mégse
A következő eredményeinek megjelenítése: 
Helyette a következő keresése: 
Így értette? 

Eredeti témakör:

One UI 7

(Témakör létrehozásának dátuma: 16-12-2024 09:05 PM)
537 Megtekintések
AxelBog
Samsung Members Star ★★
Beállítások
Sziasztok!

Ideje kicsit alaposabban áttekinteni a Galaxy készülékek következő szoftver verzióját, a One UI 7-et.

image

Ahogy arról az elmúlt hónapokban és hetekben is többször volt szó, a One UI 7 elég látványos változásokat hoz és folytatja, amit a One UI 6 elkezdett.
Kezelhetőbb és testreszabhatóbb felhasználói felületet kapunk, a valaha volt legjobb animációkkal.

Változtak a widgetek, a gyári ikonok.

image

Alkalmazás listában a Kereső alulra került a könnyebb elérhetőség jegyében.

image

image

Aki hiányolta a vertikális alkalmazáslitát, annak jó hír, hogy a Betűrendes rendezésben a kezdőképernyő ezt használja.

Változott a Gyorspanel és az Értesítések elérése is.

image

One UI 7-ben külön lett választva az Értesítések és a Gyorspanel.
Egyiket a képernyő bal sarkáról lehúzva érhetjük el, míg a másikat a képernyő jobb oldaláról lehúzva, ahogy az már a One UI 6-ban is jelen volt.

Maga a Gyorspanel is frissült.

image

Korábban jóval több gyorsgomb volt egyszerre elérhető, ezek elrendezését utólag Good Lock QuickStar modullal lehet változtatni.

image

One UI 7 alatt kitehetjük összecsukott állapotra a legfontosabb 8 gombot, viszont a többit is el tudjuk érni könnyedén, vertikálisan egy kézzel.

image

A Gyorspanelen helyet kapott a Zenelejátszó is.

image

Továbbá az elemek sorrendje felcserélhető.

image

És bármikor vissza lehet térni a régi Gyorspanel elrendezéshez.

Megújultak a töltési animációk, az akksi töltöttségi szintjét mostmár egy kis pille jelöli, ami vizualizálja is az akksi töltöttségi suintjét, nemcsak százalékosan írja ki.

image

A zárolt képernyő testreszabhatóság nagyon hasonló a One UI 6-hoz, csak több lehetőségünk van.

image

A Fényképező app is sokkal felhasználóbarátabb lett, és az egykezes használatot méginkább megkönnyíti.

image
A Fényképező app One UI 6 alatt

image
A Fényképező app One UI 7 alatt.

A Galéria app is minimálisan frissült.

image

Képernyőfotó készítésekor egy stílusos áttünéssel jelennek meg az extra menük, sötét és világos módokban is.

image

Újdonság még a Now Bar, ami interaktív visszajelzést ad különböző tevékenységekről és funkciókról.
image

A Zenelejátszóval pl. így működik.

image

Lehetőség van az állapotsori értesítések megjelenését is testreszabni.
image

Emelett a zárolt képernyőn is a bal felső sarokban jelennek meg az értesítést küldő appok ikonjai egy buborékban.
image

Az android 15 egyik nagy újítása, ami a One UI 7-el is érkezetty az alkalmazáaok Archiválása.
Lényegében tárhelyet szabadíthatunk fel ezzel úgy, hogy az alkalmazás számunkra fontos adatait tárolja továbbra is a rendszer, így bármikor újra telepíthetjük az appot és folytathatjuk, ahol abbahagytuk, amikor törölni kellett.

image

Picit a Beállítások is frissültek, új ikonok lettek, és buborékosabb lett a UI.

image

Az AR Zóna Galaxy Avatar néven folytatja tovább.

image

Akinek esetleg ez is fontos, a fékvő nézetes üzemmód is sokkal felhasználóbarátabb lett.

image

Ezek a fontosabb észrevételeim a One UI 7 első publikus bétáját illetően.

image

Ahogy ez a poszt kimegy, már elérhető a második béta, úgyhogy hamarosan jelentkezem a változásokkal.
5 Válaszok
bali0308
Student
Beállítások
Szia! Köszi a posztot!

Hogy frissítetted le?
AxelBog
Samsung Members Star ★★
Beállítások
Szia.
Sideloadoltam egy S24+-ra, amit direkt tesztelésre kértem.
Napi használatos készülékre nem ajánlanám béta szoftver telepítését.
AkosSz
Samsung Expert
Beállítások

Köszi az összefoglalót! 😊

ItsNotReal
Explorer
Beállítások
Szép leírás lett, köszi a bemutatót.
Egész jó így képeken. Ezzel a kettéosztott értesítési panellal először Poco F3-nál találkoztam, talán akkor ahogy kiadták rá a HyperOS-t. Nekem nincs vele bajom amúgy, végül is nem olyan rossz szerintem. Sokszor a Samsungon is úgy akarom lehúzni az értesítőpanelt, mint a Poco-n 😆
Az "Alkalmazás listában a Kereső alulra kerül" résszel kapcsolatban, arra van lehetőség, hogy ugyanúgy a kijelző felső részén legyen, vagy ez fix? Ritkán használom, igazából a megszokás miatt kérdem csak.
AxelBog
Samsung Members Star ★★
Beállítások
Egész rendben van valóban a szoftver, sokan a legfluidabb One UI verziónak titulálják már most béta fázisban, ami igaz is rá.
A keresősáv fixen lent van, elképzelhető, hogy majd Good Lock Home UP modullal lehet valami módosítani rajta, de ebben nem vagyok 100%-ig biztos.
0 tetszik