Bezárás

What are you looking for?

mégse
A következő eredményeinek megjelenítése: 
Helyette a következő keresése: 
Így értette? 

Eredeti témakör:

Neuralink

(Témakör létrehozásának dátuma: 20-09-2019 10:02 AM)
334 Megtekintések
Dani654
Pioneer
Beállítások

Hali!

Ti láttátok Elon Musk bejelentését a Neurolinkkel kapcsolatban?

A terv az, hogy egy beültetett chip segítségével, csakis agyunkkal irányíthassuk a számítógépeket/okostelefonokat. Eredetileg orvosi felhasználásra gyártanak interfészeket, de később lehetséges lehet, hogy akár 5 év múlva egy átlagember számára is használható legyen.

Kicsit félelmetes, de ugyanakkor izgalmas is. Ti mit gondoltok erről?

0 tetszik
4 Válaszok
AdamSzabo
Voyager
Beállítások
Sziasztok!

Szerintem ez egy nagyon hangzatos dolog, régóta ábrándoznak róla a sci-fi írók, de nem hiszem, hogy 5 év alatt ebből átlagembernek elérhető termék lesz. Ha meg is jelenik civil felhasználásra, jó néhány évig csak a nagyon gazdagok fogják tudni megengedni maguknak a beavatkozást.

Illetve, nekem az a véleményem, hogy nagyon bizalmatlanok lesznek az emberek, 5-10-15 év biztosan kelleni fog egy ilyen technológia elterjedéséhez még akkor is, ha amúgy megfizethető.

Ha térítésmentesen hozzá lehetne jutni, szerintetek hányan vállalnák be a kockázatot?
0 tetszik
EvelinCz
Hotshot
Beállítások
Szia Dani!
KIcsit utána olvastam én is a bejelntédnek, számomra elképesztő hogy milyen ütemben fejlődünk. Mint minden technológiai újdonság ez is nagyon megosztja az embereket, hiszen evolúciósan is belénk van kódolva hogy az ismeretlen dolgok iránt bizalmatlanok vagyunk. Viszont úgy gondolom, ha már lesz pár száz ember aki erre vállalkozik és ad egy bizonyosságot az emberiségnek, hogy ez biztonságos és hasznos is, úgy gondolom ekkor fog elterjedni.
Abban viszont egyet értek, hogy nem feltétlenül lesz egy átlag ember számára elérhető anyagi szinten .
Izgatottam várom, ennek a technológia fejlődésnek a végét, és talán 50 év múlva tényleg egy sci-fi filmben fogunk élni :smiling-face:
0 tetszik
AdamSzabo
Voyager
Beállítások
Ebben a témában az a nehéz, hogy minden kommunikációs kapcsolattal rendelkező eszköz feltörhető. Van amit egyszerűbb, és van amit nehezebb, de tökéletes védelem nincs. Az első jelentős hacker támadás (ne adj isten egy magas rangú vezető ellen) elég nagy port fog kavarni. Vagy csak én vagyok ilyen borulátó?

Könnyen lehet, hogy új mentális betegségek fognak megjelenni, más szavakkal élve nem lesz mindenki befogadóképes.
Nem csak a technológia gazdaságossá tételéhez, de annak hatásainak kutatáshoz is rengeteg pénz és idő kell.

Szerintetek egy átlagembernek, vagy akár a tehetőseknek milyen előnnyel járna ez a chip?

0 tetszik
EvelinCz
Hotshot
Beállítások
Valóban feltörhető minden amit ember alkotott, ez nagyon két elű penge.
Ha a pozitív oldalát nézzük, akár orvosi célra is felfejleszthető lenne, mondjuk olyan betegek esetében akik lebénultak, korlátozottak a mozgásban, vagy akár stimulálhatnának vele elhalt agyterületeket is, hogy azok újra működjenek. Én itt ennek a technológiának a fordított verziójában látom lehetőséget, hogy számítőgépről az agyra hassunk kimondottan orvosi céllal. Úgy gondolom ez egy reálisabb és jótékonyabb felhazsnálása lenne ennek az ötletnek.
0 tetszik