Bezárás

What are you looking for?

mégse
A következő eredményeinek megjelenítése: 
Helyette a következő keresése: 
Így értette? 

Eredeti témakör:

Miért különleges a Tony’s csokoládé

(Témakör létrehozásának dátuma: 27-02-2024 06:05 PM)
466 Megtekintések
BernadettF
Samsung Expert
Beállítások

tony.jpg

A Tony's Chocolonely egy 2005-ben alapított holland cég, ami csokoládé eladásával és gyártásával foglalkozik. Azért mondható különlegesnek ez a vállalat, mert teljesen mentes a rabszolgatartástól. Amit ki is hangsúlyoznak a csomagoláson.

Hollandiában néhány évvel ezelőtt egy újságíró és filmproducer, Teun van de Keuken a rendőrségen kérte, hogy tartóztassák le – miután megevett egy tábla csokit. Mivel abban a folyamatban, amelynek a végén a kezében tarthatta azt a csokit, gyermekrabszolgák is részt vettek – és ezt van de Keuken rendkívül aggályosnak találta. A holland bíró azonban nem találta bűnösnek, ami nagyon kiábrándította. Szerette volna érzékletesen demonstrálni, mennyire elítéli a folyamatot. Mivel a bíróság nem vette komolyan, ezért alapított egy vállalatot.

Ez lett a Tony’s Chocolonely.

A küldetés az, hogy minden csokoládét 100%-ban kizsákmányolásmentessé tegyenek. Ghánában és az Elefántcsontparton 1,56 millió gyermek dolgozik illegális körülmények között, és 30 000 ember a kényszermunka áldozata

Szinte egyetlen más, szupermarketekben árult csokoládémárka sem tudja, hol és hogyan termesztik a kakaóbabot. Nincs kapcsolatuk a kakaótermesztőkkel.

Az első 5000 darab csoki például teljesen a szektor átlagtól eltérő színben, pirosban jelent meg, rajta egy óriási felirattal, hogy: 100%-ban rabszolgamentes.

Különleges még, hogy ebből a csokiból a táblák nem előre méretezett téglalapokból állnak, hanem teljesen különböző méretűek. Az ára magasabb a társaihoz képest, de egy tábla 180 g. Illetve a csomagolás teljesen ellentéte megszokottakhoz képest.

Kóstoltátok már?

7 Válaszok
Miki_M
Samsung Expert
Beállítások
Szia! Érdekes történet, nem találkoztam még vele.
0 tetszik
ViviB
Samsung Expert
Beállítások
Nem is hallottam még róla. 😃
0 tetszik
JoakimB
Samsung Expert
Beállítások

Köszi az érdekes történetet :smiling-face: 

0 tetszik
GTamás
Samsung Members Star ★★
Beállítások
én még nem is hallottam róla 😀
0 tetszik
DavidS01
Samsung Expert
Beállítások

Szia!

Köszi az infót!

Én még nem találkoztam vele!

0 tetszik
AnitaI
Samsung Expert
Beállítások
Kedves Bernadett! Köszönjük szépen
0 tetszik
Janokaaa
First Poster
Beállítások
Na idetévedtem valahogy,én kóstoltam ezt a csokit,3 félét.A sima tejcsoki az top5-ben van nálam.Tengeri sós mandula darabos isteni és különleges íze van!Ausztriában vettem 180grammos verzióban oly 2,50 euró lehetett darabja.Aki tudja kóstolja meg nagyon nem Milka szint,annál bőven jobb
0 tetszik