Szóval kezdeném azzal a mondandómat hogy egész gyermekkorom óta ismerem a samsung termékeket mégse gondoltam volna hogy 2024-ben ahol még most is az egyik vezető piaci márka nem tudtak összerakni a mesterséges intelligenciával a hátuk mögött egy samsung billentyűzethez hangalapú gépelést magyarul végző programsort. Most ráadásul leszedtem az ai frissítést is ami ad neked "tolmács" segédet is, ez a bizonyos tolmács az általad kiválasztott fordítani kívánt vagy fordított nyelvet bármikor kommunikálja feléd angolul vagy te kommunikálod felé angolul.
A problémám abból adódik hogy nem vagyok egy gyors és gépíró mester sőt ha telefonon kell gépelni akkor csak egyetlen egy újjal gépelek amivel így sok hibát vétek sok a visszatörlés ráadásul vannak helyzetek amikor például vezetek vagy dolgozok és ilyenkor a legegyszerűbb módnak a hangalapú bevitelt látnám ismétlem látnám. Mivel a munkahelyem kint van a puszta közepén és ráadásul rengeteg acélsterkezet beépítve felettünk ezáltal a térerő az nem túl jó néha ( bizonyos része akár egy Faraday-kalitka) így minden olyan nyelvi csomag ami internet alapú általában nem használható így nem tudok diktálni maximum offline-ba angolul.
Szoval szeretném összegezni milyen eszközökkel indulunk neki a probléma megoldásának (mert ugye gondolom meg akarja oldani a problémát a Samsung, ugye????)
Samsung billentyűzet:
-Kiváló hangfelismerés (már elsőre is)
-offline nyelvek
-ai is segíti
Google billentyűzet / Gboard:
-szoveg felismerés elég gyatra, gondolom idő kell még neki hogy összeszokjunk
-offline nyelvi csomag angol (meg kirgiz, szudani, ógörög, eddig ismert összes holt nyelv)
- tudok diktalni angolul offline egy térerő nélküli helyen de magyarul nem!
-mivel többnyelvű bevitelt valasztottam sokáig "gondolkodik" és ha ismét a mikrofonra nyomok félbe hagyja a mondat közepénél a gépelést...
By the way éppen a samsungnak alvállalkozunk most 🤓