Bezárás

What are you looking for?

mégse
A következő eredményeinek megjelenítése: 
Helyette a következő keresése: 
Így értette? 

Eredeti témakör:

Burj Khalifa

(Témakör létrehozásának dátuma: 05-06-2020 12:51 AM)
434 Megtekintések
AnitaI
Samsung Expert
Beállítások

Sziasztok!

Burj Khalifa – a világ legmagasabb épülete

A Burj Khalifa egy szupermagas felhőkarcoló Dubajban!

Jelenleg a világ legmagasabb épületének számít 828 méteres magasságával!

Az építkezést a dél-koreai Samsung Engineering & Construction indította!

A Burj Khalifa alaprajza a pókliliom háromlevelű absztrakt verziójára hasonlít.

A három sziromszerű elem egy központi mag köré került. Lentről haladva minden szirom spirálszerűen kisebbedik a torony tetejéig, így csökkentve ezzel a torony átmérőjét!

A 142 ezer négyzetméter csillogó burkolatot javarészt alumíniumból és rozsdamentes acélból alakították ki úgy, hogy ellenálljon az extrém magas hőmérséklettel járó időjárási viszonyoknak.

Az első 37 emeleten az Armani-hotel kapott helyet, melyet Giorgio Armani tervei alapján dekoráltak ki. A 45. és 108. emelet között mind a 700 privát apartman gazdára talált 8 óra alatt!

Az épület mellé 6600 fényforrás és 50 projektor megvilágította rekordméretű szökőkútrendszert építettek. A 275 méter hosszú műremek 150 méteres magasságba lövi fel a víznyalábokat, zenei aláfestéssel kísérve!

Nekem ez az egyik kedvenc épületem.Burj-Khalifa-the-worlds-tallest-building.jpg

burjkhalifa640x520jpg.jpg

burj-khalifa.jpg

És Nektek melyik?

Szép estét!

Üdv.:
AnitaI.

4 Válaszok
AndrasK
Samsung Expert
Beállítások

Szia Anita!

Érdekes, hogy a Samsung ennyi helyen ott van. Nagyon híre és szép ez az épület.

Az én kedvenc épületem a Sagra Família. Ennk az épületnek az építése 1882-ben kezdődött és még ma is tart, mivel a tervek rendkívül összetettek. Szokták róla mondani, hogy ez egy mindig épülő épület lesz, ami sosem lesz kész. 

Szerintem rendkívűl részletes és szép. Olyan mint egy mesében, vgy egy animációban, olyan "mesebeli".

Itt láthatjátok miről is beszélek: 

Sagrada Születés homlokzat.1.jpgsagrada1.jpgshutterstock_395162041-836x557.jpg

Üdv AndrasK

AnitaI
Samsung Expert
Beállítások

Szia Andris!

Igen, épületek kivitelezésében is részt vesz!

Nagyon szép a Sagrada Família! Én még középsuliban művészettörténet órán hallottam róla sokat!

Te voltál már élőben megnézni?

Tényleg mesebeli!

Üdv.:

AnitaI.

EvelinCz
Hotshot
Beállítások
Szia Andris!

Tavaly volt szerencsém személyesen is megnézni ezt a csodát. Elképesztő építészeti remekmű. Ami nagyon érdekes, hogy ahogy körbejárod az épületet nagyon sok bibliai történetet felfedezhetsz benne. Nem szimplán díszítés, mind jelent valamit, illetve minden résznél látszik milyen korban épült. Az új részek szinte még fehérek, más stílusúak.
Az alap tervek szerint egy hatalmas pillér fogja majd bevinni a látogatókat a kapun, ellenben ahol a pillérnek lennie kéne ott most utca van és lakóházak. Kíváncsi leszek, hogyan fogják végül befejezni.

0 tetszik
EvelinCz
Hotshot
Beállítások

Szia Anita!

Az én kedven épületem a Hallgrímskirkja. A templom Izland egyik legnagyobb nevezetessége. 

Végtelenül egyzserű és letisztult, de pont ez adja meg a szépségét. 

3342575_orig.jpg

1fbb48c026bfb153fca9ef9a1f66ba3d.jpghallgrimskirkja-iceland-reverse-angle.jpg

0 tetszik