Bezárás

What are you looking for?

mégse
A következő eredményeinek megjelenítése: 
Helyette a következő keresése: 
Így értette? 

Eredeti témakör:

A legnépesebb országok listája

(Témakör létrehozásának dátuma: 02-07-2023 10:23 PM)
169 Megtekintések
KrisztianK
Samsung Expert
Beállítások

Sziasztok!

Imádom a World of Statistics twitter csatornát, ahol nap, mint nap frissebbnél frissebb statiszták kerülnek megjelenésre. A napokban jött ki egy olyan, amivel úgy gondoltam, érdemes lenne foglalkozni, már csak azért, mert sok olyan információt tartalmaz, ami meglepheti az átlag magyar.

Pl.: ugye van az a mondásunk, miszerint „annyian vannak, mint az oroszok”. Nyilván helyi viszonyok között mindenki tudja, miért mondjuk ezt, viszont világban, cseppet sincs így, mert a TOP10-be éppen, hogy bekerültek az oroszok a népességi rátájukkal.

Mutatnám, hol és mennyien vannak:

1. India - 1,428,598,765
2. Kína - 1,425,672,868
3. USA - 339,992,663
4. Indonézia - 277,529,799
5. Pakisztán - 240,475,940
6. Nigéria - 223,793,955
7. Brazília - 216,419,321
8. Banglades - 172,950,908
9. Oroszország - 144,445,025
10. Mexikó - 128,453,827

Mondjuk azt tudtam, hogy India és Kína elől van, ahogy az USA-t is sejtettem, de Pakisztánt, Nigériát vagy éppen Bangladest nem is tudtam volna felhelyezni; pláne, hogy utóbbinál kicsit problémáim is lettek volna, hogy merre helyezzem el Ázsián belül, mert valamiért egy városnak gondoltam... 

Magyarország valahol a 88-96. hely körül lehet a 9.8 milliós átlaggal.

A legkevesebben a Vatikánban laknak, szám szerűsítve 518 fővel; de Tuvalu se egy népes ország a 11,3 ezres lakosságával. 

Üdv.:
K

6 Válaszok
VDavid_
Black Belt 
Beállítások
Én abban a tudatban voltam, hogy India 1,5Mrd, de a valós számokat elnézve sem kell félteni őket.
0 tetszik
FTamas
Samsung Expert
Beállítások
Ha jól tudom újdonság, hisz idén áprilisban vált a világ legnagyobb lakossággal rendelkező országává , bár már voltak jelei, hogy Kínát megelőzi 😄
0 tetszik
Tiborko
SuperStar
Beállítások

Szia,

Köszi az infót. Utána néztem Tuvalu-nak, nem semmi hely. :face-with-tears-of-joy:

0 tetszik
GTamás
Samsung Members Star ★★
Beállítások
Bírom ezeket a statisztikákat.😄
0 tetszik
AndrasK
Samsung Expert
Beállítások

Köszi a statisztikát!

0 tetszik
Miki_M
Samsung Expert
Beállítások
Köszi, mindig érdekelt, hol laknak a legtöbben.
0 tetszik